Juoksuvaatteet tekevät kauppansa

Katukuvassa näkyvä juoksubuumi kasvattaa valikoimia turkulaisissa urheiluliikkeissä. Juoksijoille on tarjolla jopa hameita.

juoksu
Miika Teini sovittaa uusia juoksukenkiä.
Paula Koskinen / Yle

Soittokierros Turun seudun urheiluvälineliikkeisiin paljastaa, että kansa ei ole kangistunut kotisohville Lontoon olympialaisia katselemaan. Juoksuinnostus jatkaa leviämistään.

- Jos katsoo paria viime vuotta, niin juoksu on ehdottomasti nostanut päätään, kertoo kauppakeskus Myllyn Stadiumin myymäläpäällikkö Mika Turola.

Hänen mukaansa juoksu on suosituin laji tällä hetkellä.

Juoksuvarusteita kyselevät kaikenlaiset ihmiset, mutta Turolan mukaan varsinkin yli kolmikymppiset ja keski-ikäiset ovat aktivoituneet. Ketju myy edullisia juoksuvaatemallistoja, jotta kynnys harrastuksen aloittamiseen olisi mahdollisimman alhaalla.

- Kengät maksavat kuitenkin jonkin verran, joten edullisilla vaatteilla pyritään takaamaan se, ettei tarvitse ihan jätesäkki päällä juosta, Turola sanoo.

Myös Myllyn Top-Sportissa juoksubuumi on huomattu, samoin Skanssin Intersportissa.

- Meille on tullut paljon uusia juoksuvaatemalleja, joilla pyritään saamaan kaikki erityyppiset lajin harrastajat mukaan. On juoksuhametta ja löytyy jopa pitsiä, kertoo myyjä Johanna Kainulainen Skanssin Intersportista.