Hyvinkään Villa Arttu saa mystisen sisäänkäynnin

Nuoret sukeltavat taruolentojen maailmaan maalaustaiteen keinoin Hyvinkään URB-festivaalilla.

Kuvataitelija Timo Vaittinen ohjaa nuorten taidetyöpajaa. Kuva: Elina Katara

Hyvinkää innostaa nuoria tekemään taidetta URB-festivaalilla. Festivaalin tavoitteena on kasvattaa nuorista kriittisiä taiteen ja kulttuurin tuottajia sekä kuluttajia.

Tänä kesänä nuorisotyöpaja saa toteuttaa pysyvän taideteoksen lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun sisäänkäynnin yhteyteen.

Työpajan teemana ovat mielikuvitusolennot maailman taiteessa. Taruolennot maalataan fluorisoivilla maaleilla vanerilevyille, jotka kiinnitetään seinään. Maalaus hohtaa pimeässä, kun se valaistaan uv-valoilla.

Kuvataiteilija Timo Vaittinen vastaa teoksen kokonaisuudesta. Hän kannustaa nuoria tekemään uudenlaisia taruolentoja, jotka ovat tekijänsä näköisiä. Työ on käynnistynyt hyvin ja etenee nopeammin kuin Vaittinen osasi odottaa.

- Nuoret ovat reippaita ja nopeita otteissaan. Luonnokset valmistuivat pian ja varsinainen maalaustyö alkoi päivän etuajassa.

Vaittinen maalaa osan teoksesta itse ja nuoret täydentävät sitä eri puolilta. Vähitellen osat yhdistetään toisiinsa. Teoksesta tulee kahdeksan metriä leveä ja neljä metriä korkea.