Ebola aiheuttaa turismihuolia Ugandassa

Brittiläinen liikemies kertoo, että jotkut turistit ovat kauhuissaan ja haluavat takaisin kotimaahan mahdollisimman pian.

Ulkomaat
Eristysleiri sairaalan pihalla.
Ugandan pääkaupungissa Kampalassa sijaitsevan National Refferal -sairaalan pihalle on perustettu eristysleiri ebola-tartunnan saaneiden potilaiden hoitoa varten.EPA

Ugandassa on alettu haudata toiveita turismille suotuisasta vuodesta Ebola-viruksen takia. Turismitoimistot uskovat taudin olevan suuri isku maan kasvavalle turismille.

Ebola-virus alkoi levitä Länsi-Ugandassa noin kolme viikkoa sitten ja tauti on levinnyt myös pääkaupunki Kampalaan. Maan terveysministeriö sanoi keskiviikkona, että tautiin on kuollut maassa 16 ihmistä.

Johtaja Cuthbert Baguma Ugandan turismimarkkinointitoimistosta sanoo, että elokuu on normaalisti turismin sesonkikautta, joten taudin puhkeaminen tulee erityisen huonoon aikaan.

Brittiläinen liikemies John Hunwick kertoo, että jotkut turistit ovat kauhuissaan ja haluavat takaisin kotimaahan mahdollisimman pian.

Matkailijat ovatkin jo alkaneet perua suunnitelmiaan.

Suomen ulkoministeriön mukaan Uganda on toipunut 1970- ja 1980-luvun synkän historiansa tapahtumista ja turismi maassa on elpynyt. Ugandan turismi on kasvamassa, mutta esimerkiksi naapurimaat Tansania ja Kenia vetävät enemmän safarituristeja. Ugandassa turisteja kiinnostavat muun muassa Kibalen kansallispuisto maan länsiosassa.

Ebola on helposti tarttuva ja nopeasti tappava verenvuotokuume, johon ei ole parannuskeinoa tai ennaltaehkäisevää rokotetta.

Ugandassa on ollut Ebola-viruksen aiheuttamia epidemioita aikaisemminkin.

Lähteet: AP, Yle Uutiset