Uusi ilmaislehti tähtää korkeakulttuurin äänenkantajaksi

Cult24 alkaa ilmestyä lokakuussa. Kulttuurilehteä jaetaan pääkaupunkiseudulla muun muassa kirjastoissa ja teattereissa.

Lehteä kustantaa Cult24 Media Oy, joka julkaisee lisäksi netissä kulttuuriin keskittynyttä uutissivustoa Cult24.fi. Kuva: Cult 24

Pääkaupunkiseudulla alkaa syksyllä ilmestyä uusi kulttuurilehti Cult24 Magazine. Päätoimittaja Pauli Jokinen uskoo kulttuurialalla olevan tilausta lehdelle. Tabloid-kokoinen lehti jaetaan ilmaiseksi noin 70 lehtitelineestä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Kerran kuussa ilmestyvän lehden ensimmäinen numero ilmestyy 5. lokakuuta Lehden päätoimittajana aloittaa toimittaja ja Helsingin kulttuuriin ja historiaan perehtynyt tietokirjailija Pauli Jokinen.

- Yrityksen pitää tuottaa voittoa, mutta kyllä minulla tässä on henkilökohtainen missio, koska kulttuuri on niin huonosti esillä, Jokinen sanoo.

Jokista ei pelota, että lehtialalla menee netin paineessa huonosti. Maineikas City-lehti ilmoitti juuri lopettavansa toimintansa.

- Kevään aikana ollaan mainosmarkkinoilta tiedosteltu kiinnostusta, ja tuntu todella, että lehteen suhtauduttiin positiivisesti. Ja meillä on City-lehteä vanhempi kohderyhmä, yli kolmekymppiset. Joten se on vielä sitä ikäryhmää, joka on tottunu lukemaan printtilehteä, selittää Jokinen.

- Uskon myös, että kun tehdään lehteä maltillisella budjetilla, niin kyllä siitä hyvä tulee.

Lehdellä on noin viisi vakituista työntekijää muun muassa taitossa ja markkinoinnissa. Painos tulee olemaan 20 000. Toimittajat tekevät töitä freelancepohjalta. Jakelupisteitä tulee olemaan kultuuritaloissa kuten kirjastoissa, taidemuseoissa ja teattereissa, sekä esimerkiksi ostoskeskuksissa.

Lehteä kustantaa Cult24 Media Oy, joka julkaisee lisäksi netissä kulttuuriin keskittynyttä uutissivustoa Cult24.fi (siirryt toiseen palveluun).

- Kevään aikana on jo ollut toiminnassa tämä meidän nettisivusto. Lehti ja sivusto täydentävät sitten toisiaan.

Cult24 Magazinen sisältö tulee koostumaan muun muassa klassisesta musiikista, kuvataiteista, teatterista ja kirjallisuudesta.

- Kyllä me kirjoitamme korkeatasoisesta viihteestäkin. Mutta ei ihan mistä tahansa kirjoiteta, se pitää olla taiteellisesti korkeatasoista.