Jääkiekkoilijan kuntotesti: Paita pois ja vaa'alle

Rauman Lukon uusi päävalmentaja Risto Dufva korostaa riittävän levon merkitystä jääkiekon SM-liigan pelaajille. Rauma giälestä Dufva aikoo toistaiseksi selvitä vaikenemalla..

urheilu
Risto Dufva piiskasi kirvesrinnat voittoon Raumalla.YLE

Rauman Lukko on aloittanut jääharjoittelun tällä viikolla. Viikonvaihteessa joukkue osallistuu Rauman Pitsiturnaukseen.

- Näen Pitsiturnauksen enemmän jääkiekkotapahtumana., eikä sitä pidä ottaa liian vakavasti. Pelaajathan ovat olleet vasta neljä päivää jäällä. Mutta kertoohan peli tietenkin jotain siitä, mitä pitää jatkossa tehdä.

Energiaa talven varalle

Dufvan mukaan valmentajan vaihtuminen ja kuuden viikon kesäloma antaa aina jonkinlaisen energiapiikin joukkueelle.

- Pelaajilla on energinen ote. Joukkueella on nyt muodostumisvaihe menossa. Tästä se yhteinen matka alkaa johonkin suuntaan. Nuorille pelaajille täytyy harjoituksissa tarjota mahdollisuus kehittyä, kokeneempien pelaajien on tärkeätä pitää huolta, että hyvät ominaisuudet säilyvät.

Dufva korostaa riittävän levon merkitystä kovaa liigakautta ajatellen.

Ajattelin, että en puhu kenellekään mitään ennen joulua.

Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufva

- Nyt pelataan harjoituspelejä ja yritetään säästää energiaa talveen. Viikolla harjoitellaan, mutta viikonloppuina levätään, jotta talven akusta ei syödä kaikkia paukkuja.

Ässien päävalmentaja Karri Kiven mukaan paras tapa selvittää pelaajien kunto loman jälkeen on hyvin yksinkertainen: paita pois ja vaa'alle. Dufva on samaa mieltä.

- Pelaajat punnittiin ennen lomaa ja nyt heidät otetaan taas vaa'an kautta sisään. Mitään ongelmia ei ole ollut. Kaverit pitävät huolta kunnostaan myös omatoimisilla jaksoilla.

Perspektiiviä historiasta

Omaa kesälomaa Dufva on viettänyt perheen kanssa. Hänet tunnetaan myös ahkerana lukijana.

- Lähinnä olen nyt lukenut historiaan liittyviä kirjoja. Siinä pääsee hyvin karkuun nykypäivästä ja saa perspektiiviä asioihin.

Dufva on ollut vasta muutaman viikon Raumalla. Rauma giäl on Dufvalla viela työn alla.

- En tiedä tarvitseeko minun edes ymmärtää sitä. Ajattelin, että en puhu kenellekään mitään ennen joulua. Paitsi tietysti pelaajille pukukopissa.