1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Red Hot Chili Peppers työllisti ja viihdytti

Ratinan stadionilla keskiviikkona esiintynyt rock-yhtye aloitti keikkansa kolme varttia myöhässä, mutta lopetti ajallaan ennen yhtätoista. Konsertti houkutteli Ratinan stadionille 30 000 katsojaa.

Kuva: Mari Vesanummi / Yle

Rock-yhtye Red Hot Chili Peppersin konsertti näkyi ja kuului kauas Ratinasta. Yhtyeen ihailijoita kerääntyi kaupungin keskustaan nauttimaan musiikista myös konserttialueen ulkopuolelle.

Yhtyeen keikka työllisti myös viranomaisia Tampereella. Illan ja yön aikana poliisi joutui puuttumaan lukuisia kertoja rähinöintiin Ratinan stadionin lähettyvillä. Lisäksi yksi ihminen putosi Ratinan suvantoon, mutta hän pääsi sieltä omin avuin ylös.

Basisti Flea ylisti Suomea

Red Hot Chili Peppers villitsi yleisöä hittibiiseillä, mutta rauhoitti menoa pitkällisillä jamitteluillaan. Energia kohosi konsertin loppua kohti. Moni harmitteli, ettei meno ollut yhtä vauhdikasta läpi keikan.

Keikkaa pääsi seuraamaan hyvin myös alueen ulkopuolelta. Musiikki kuului ainakin Pappilaan asti ja näkyikin hienosti Ratinan uusista kerrostaloista. Myös rakenteilla olevasta kerrostalosta löytyi katsojia tai sitten työt venyivät työmaalla keskiviikkona pitkäksi. Talon katolla oli neljä hahmoa huomioliiveissä ja kypärät päässä. 

Tämä on ihana ihmeellinen maa.

Flea

Basisti Flea kiitteli suomalaisyleisöä ja muisteli ensimmäistä Suomen keikkaansa noin 25 vuotta sitten.

- Tämä on ihana ihmeellinen maa. Jopa vielä ihanampi nyt, hän kosiskeli. 

Konsertin lopuksi yhtyeen puhemies piti puolustuspuheen elävän musiikin puolesta.

- Kiitos kun tulitte. Tukekaa elävää musiikkia, menkää keikoille. Kuunnelkaa rockia, jazzia, afrikkalaista musiikkia, ihan kaikkea, vaikka bulgarialaista polkkaa!

- Musiikki on elämän lähde, se on meille kaikille yhteistä, Flea hehkutti poistuessaan.