Elokuvantekijät ja yleisö kohtaavat Raumalla

Rauman Blue Sea Film Festival tuo Raumalle suomalaisista elokuvantekijöistä muun muassa Katariina Kaitueen, Mari Rantasilan, Mikko Koukin, Aleksi Mäkelän ja Kari-Pekka Toivosen. Elokuvajuhlasta on haluttu tehdä intiimi tapahtuma, jossa yleisö ja elokuvantekijät kohtaavat toisensa.

Rauman elokuvajuhlan avajaiset vuonna 2011. Kuva: Blue Sea Film Festival / kuvaestardi / Pekka Leino

Rauman elokuvafestivaali kerää Suomen elokuvantekijöiden kärkinimiä Raumalle. Kahden viikon päästä alkava Blue Sea Film Festival tarjoaa elokuvan tekijöille mahdollisuuden kohdata yleisöä. Festivaalin aikana pidettävän lyhytelokuvakilpailun puheenjohtaja Tarmo Hotanen iloisee siitä, että festivaali kiinnostaa ammattilaisia.

- Oikeastaan Raumalle ei koskaan ole ollut vaikeuksia saada elokuvavieraita, vaikka festivaali järjestetään keskellä kesää ja parhaana ulkokuvausjaksona. Loistava kattaus suomalaisia elokuvantekijöitä on tänäkin vuonna paikalla.

Teemana pojat elokuvissa

Elokuvafestivaalin kantavaksi teemaksi on tänä vuonna noussut nuoret elokuvassa ja pojat. Festivaalilla nähdään muun muassa elokuvat Pussikalja, Härmä ja Kulman pojat. Teeman avauselokuvana nähdään heti avajaisissa raumalaisen Maarit Lallin Kohta 18 -elokuva.

Hotanen pitää tämän vuoden festivaalin antia huikeana.

Lyhytelokuvat eivät ole lyhyitä siksi, ettei tekijä osaisi tehdä pitkää.

Lyhytelokuvakilpailun puheenjohtaja Tarmo Hotanen

- Tässä on taas ehtinyt viime festivaalin jälkeen ilmestyä niin paljon hienoja elokuvia. Ja on hienoa, että monet tekijöistä tulevat tänne keskustelemaan elokuvistaan yleisön kanssa.

Lyhytelokuva kaipaa levitystä

Rauman elokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailuun osallistuu tänä kesänä 43 elokuvaa. Ne tulevat Suomen lisäksi viidestä Itämeren maasta. Kilpailun puheenjohtaja Tarmo Hotanen kaipaa lyhytelokuville lisää levitystapoja, nyt niiden liki ainoa esityspaikka on televisio.

- Lyhytelokuvilla ei varsinaisesti ole vielä sellaista levitystä, jonka ne ansaitsisivat. Elokuvat eivät ole lyhyitä siksi, ettei tekijä ole pystynyt tekemään pitkää, vaan lyhytelokuva on ihan oma juttunsa.