Australian tunnetuimman rikollisen luuranko palautetaan omaisille 132 vuoden jälkeen

Kansansankarin maineeseen noussut Ned Kelly johti rikollisjoukkiota, joka ryösteli pankkeja ja tappoi virkavallan edustajia Australiassa 1800-luvun lopussa. Kelly hirtettiin vuonna 1880.

Ulkomaat

Australian tunnetuin rikollinen pääsee vihdoin haudan lepoon. Maan hallitus ilmoitti torstaina, että 132 vuotta sitten teloitetun Ned Kellyn luuranko palautetaan hänen jälkeläisilleen.

Kansansankarin maineeseen noussut Ned Kelly johti rikollisjoukkiota, joka ryösteli pankkeja ja tappoi virkavallan edustajia Australiassa Victorian osavaltiossa 1800-luvun lopussa. Kelly hirtettiin vuonna 1880.

Hänen ruumiinsa oli pitkään kadoksissa. Viime vuoden marraskuussa oikeuslääketieteelliset tutkijat kuitenkin tunnistivat Kellyn jäännökset DNA-tutkimusten avulla. Lähes päätön luuranko löytyi vanhan vankilan ulkopuolella olevasta joukkohaudasta. Kauan sitten varastettu pääkallo on edelleen kateissa.

BBC:n mukaan entisen vankila-alueen rakennuttajat olisivat halunneet pitää luut itsellään ja laittaa ne esille museoon.

Ned Kellyn sisaren lapsenlapsenlapsi Ellen Hollow sanoi, että nyt perhe voi aloittaa hautajaisvalmistelut. Hän myös pyysi pääkalloa hallussaan pitävää henkilöä palauttamaan sen, jotta Kelly voidaan haudata kokonaisuudessaan.

Ned Kelly on noussut kansan suosioon, ja hänet tunnetaan nykyisin Robin Hoodin kaltaisena hahmona, joka taisteli Brittien siirtomaaherruutta vastaan ja puolusti irlantilaista alaluokkaa. Kellyn isä oli irlantilainen rangaistusvanki. Toiset pitävät Kellyä kylmäverisenä murhamiehenä.

Lähteet: AP