1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nokian ahdinko

Oulun kaupungilta kovaa kritiikkiä Nokialle

Nokia on pistänyt kesän aikana tiedotushanat kiinni. Oulun kaupunginjohtajallekin tieto Nokian irtisanottavien määrästä tuli tiedotusvälineiden kautta.

Kuva: Yle

Nokia on kutistumassa lyhyessä ajassa Oulussa murto-osaan entisestä. Väenvähennysten tahti on ollut nopea, kun Oulun seudun painoarvo Nokian mittakaavassa on pienentynyt.

- Muutos on ollut raju parin-kolmen viime vuoden aikana. Nokian viime vuoden strategiamuutos aiheutti sen, että Oulun merkitys strategiassa ei ole kovin korkea, Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen kertoo.

Minäkin sain tiedon irtisanomisista tiedotusvälineistä eilisiltana.

Matti Pennanen

Kaupunginjohtaja kritisoi voimakkaasti Nokiaa huonosta tiedottamisesta. Kesän aikana kaupunkikin on ollut tiedotusvälineiden varassa.

- Meidän on pitänyt itse kaivaa kaikki tiedot. Nokian merkitys Suomelle ja Oululle on niin iso, että täytyy ihmetellä kuinka huonosti tässä viimeisellä kierroksella on tiedotettu. Emme ole saaneet mitään ennakkotietoa. Minäkin sain tiedon irtisanomisista tiedotusvälineistä eilisiltana, Pennanen suomii.

Oulun kaupunki toivookin nyt, että Nokia alkaa nopealla tahdilla yhteistyössä selvittää tukitoimia irtisanottavien työllistämiseksi.

Yksi aikakausi on päätöksessään

- Tässä on niin iso kertaisku, että tämä vie aikaa useamman vuoden. Yksi aikakausi Oulussa on ohi. Täytyy kuitenkin muistaa, että täällä on kansainvälisen tason osaamista, jota ei ole muualla, Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen toteaa.

Oulu on hakeutumassa äkillisen rakennemuutoksen alueeksi ja viime päivien tiedot vahvistavat tarvetta yhteistyölle.

- Asiat on tehtävä itse, mutta pyrimme saamaan parempia instrumentteja käyttöön. Se on se syy miksi pyrimme pääsemään äkillisen rakennemuutoksen alueeksi, Pennanen sanoo.