Linnoituksen Yö on nyt yksipäiväinen tapahtuma

Tapahtuman kaikki konsertit ja esitykset ovat tänä vuonna kävijöille ilmaisia. Näin ei ole ollut 15 vuoteen. Tapahtumasta tahdottiin tehdä nyt paikallinen ja intiimi.

kulttuuri
Ihmisiä Linnoituksen yössä lauantaina.
Ihmisiä Linnoituksen yössä lauantaina.YLE Etelä-Karjala

Tänä vuonna lähtökohta tapahtumaan oli se, että paikalliset toimijat olisivat näkyvillä, sanoo tapahtuman ohjelmatuottaja Emmi Kaijansinkko.

- Tarkoituksena oli saada kaikki mahdolliset halukkaat mukaan. Nyt mukaan otettiin myös paljon tuntemattomampia juttuja, Kaijansinkko sanoo.

Tänä vuonna Linnoituksen Yössä on mukana ainoastaan yksi tunnetumpi esiintyjä, Lord Est. Ohjelmatuottajan mukaan nyt haluttiin tarjota paikallisille ihmisille hieman intiimimpää ja juuri paikallista tapahtumaa.

- Mukana on paljon erilaisia seuroja, kansantanssia ja kuoroja. Lisäksi esiintymässä on paljon paikallisia bändejä.

Linnoituksen Yössä on nyt myös performansseja ja erilaisia teatteripätkiä, joita esitetään päälavalla Katariinan torilla sekä kaduilla ihmisten keskellä. Tapahtumassa esiintyy myös Lappeenranta Big Band.

Tämän kesän Linnoituksen Yö Lappeenrannassa maksaa kustannusarvion mukaan 70 000 euroa. Tapahtuma järjestetään Linnoituksessa 11. päivä elokuuta.