Insinööriliitto Nokian pikapotkuista: Paniikkiratkaisu

Nokian arvioidaan toteuttavan valtaosan Oulun 700 irtisanomisesta jo tässä kuussa. Uuden Insinööriliiton puheenjohtaja pitää aikataulua työntekijöiden kannalta kohtuuttoman tiukkana.

Kuva: YLE

Nokian jätti-irtisanomisten toteuttaminen nopealla aikataululla vaikuttaa talousvaikeuksissa olevan yhtiön paniikkiratkaisulta. Näin arvioi Uuden Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari.

Oululaisen luottamusmiehen Mikko Merihaaran mukaan Nokia pyrkii toteuttamaan suurimman osan noin 700 henkilön irtisanomisista jo tässä kuussa. Insinööriliiton Porokari pitää aikataulua työntekijöiden kannalta turhan kireänä.

- Monilla ihmisillä ei ole yhtään ylimääräistä aikaa järjestellä asioitaan ja yrittää löytää uutta työpaikkaa. Nokia menee tässä ilmeisesti hyvin pitkälti lakisääteisten minimiaikojen mukaan, Pertti Porokari puuskahtaa.

Puheenjohtajan mukaan potkujen pika-aikataulu hankaloittaa nokialaisten mahdollisuuksia löytää uutta työtä.

- Pitää muistaa sekin, että tältä toimialalta on vähennetty Oulun seudulla jo ennen tätä paljon väkeä. Saman alan työtehtäviin on hyvin vaikea työllistyä.

Myös Nokialle jääviä muistettava tukea

Nokian Oulun irtisanomisten määrä tuli myös Uudelle Insinööriliitolle epämiellyttävänä yllätyksenä.

Ihmisillä ei ole yhtään ylimääräistä aikaa järjestellä asioitaan ja yrittää löytää uutta työpaikkaa.

Pertti Porokari

- 700 on järkyttävän suuri luku, suurempi kuin oletettiin. Tämä on erittäin dramaattinen tilanne kaikille niille, jotka irtisanomisilmoituksen tulevat saamaan. Isku on kova myös Oulun seudun talousalueelle, Pertti Porokari sanoo.

Oulun Nokialle jäänee tämän rysäyksen myötä enää 400-500 työntekijää, lähinnä peruspuhelinten ohjelmistokehitystyöhön.

Porokari muistuttaa, että myös heitä on muistettava tukea.

- Heidän työkuormansa tulee lisääntymään, ja jaksamisongelmia on taatusti luvassa. En jaksa uskoa, että tämä porukka pystyy luovaan ja innovoivaan työhön, jos heidän pärjäämiseensä ei kiinnitetä tästä syksystä lähtien aivan erityistä huomiota.