1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuussa vuoden kiihkeimmät ravit

Suomen parhaat ravihevoset kilpailevat lauantaina Joensuussa. Maan nopeimmat hevoset pitävät yllä kisakuntoaan kaksien suurten valtakunnallisten kisojen välillä. Lauantaina Linnunlahdella ajetaan Toto 75 -ravit ja Joensuu-lähtö

raviurheilu
St Michel -ajo Maxwell_mayday_Ari_Moilanen
Maxwell Mayday voitti Kuninkuusravien yhteydessä ajetun St Michel -lähdön 2012.Petri Vironen / Yle

Joensuussa kisataan lauantaina vuoden kovatasoisimmat ravit. Lauantain ravit osuvat erinomaiseen aikaan, sillä pari viikkoa sitten kilpailtiin Kuninkuusravit ja kuun lopussa Vermossa juostaan seuraava suuri lähtö. Maan parhaat hevoset halutaan pitää kisavireessä, joten ne tuodaan lauantain Joensuu-ajoon kilpailemaan.

- Yleensä Joensuu-ajoon on jouduttu jonkun verran kyselemäänkin hevosia, että saadaan täysi lähtö. Tänä vuonna halukkaita oli tulossa niin paljon, että osa jouduttiin karsimaan. Sellaisiakin, jotka ovat pärjänneet erittäin hyvin. 10 parasta vain pääsee Joensuu-ajoon, sanoo Joensuun Raviradan toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen.

Taso varsinkin järjestyksessään 22. Joensuu-lähdössä tulee olemaan kova.

- Tietysti tuore Saint Michel -voittaja Maxwell Mayday on ehkä suosikki tuohon lähtöön, mutta erittäin hyvän kauden tehnyt kohuhevonen Womanizer on toinen hevonen, joka varmasti haastaa. Taso on laaja ja etukäteen on voittajaa mahdoton sanoa. Kaikki riippuu juoksun kulusta ja vauhdin jaosta, kuka suurimmat setelit korjaa, Pykäläinen toteaa.

Myös palkinnot ovat joensuulaisittain hyvin korkeita. Ykköspalkinto on 10 000 euroa.

Lue seuraavaksi