1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nokian ahdinko

Nokia ei suostu kommentoimaan Oulun vähennyksiä

Viestintäpäällikön mukaan tuloksista kerrotaan ensin henkilökunnalle. Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen on arvostellut matkapuhelinyhtiön niukkaa tiedotuslinjaa.

Nokian työntekijöitä menossa infoon.
Oulussa mietitään selviytymiskeinoja Nokian jätti-irtisanomisista. Matkapuhelinyhtiö on irtisanomassa Oulusta arviolta seitsemänsataa työntekijää. Määrä on suurempi kuin aiemmin ennakoitiin. Leikkaukset vaikuttavat myös Nokian alihankkijoihin ja Oulun kaupungin talouteen.

Matkapuhelinvalmistaja Nokia ei lähde kommentoimaan Oulun irtisanomisten laajuutta.

Viestintäpäällikkö Tapani Kaskisen mukaan yt-neuvottelujen tuloksista kerrotaan ensin työntekijöille, joille tullaan tarjoamaan irtisanomispaketteja työsuhteen kestojen mukaan. Hän muistuttaa, että irtisanomiset hoidetaan ensi vuoden loppuun mennessä, kuten kesäkuussa yt-neuvottelujen alkaessa ilmoitettiin.

Kaskinen ei suostu kommentoimaan arvioita, joiden mukaan Oulusta lähtisi noin 700 työpaikkaa ja kaupunkiin jäisi jäljelle vain peruspuhelinten kehitystyö ja 400 - 500 työntekijää.

Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen on kritisoinut Nokian tiedottamista voimakkaasti. Hänen mukaansa yhtiön tiedottaminen kaupungin suuntaan on ollut kesäkuusta alkaen olematonta.

Pennasen mukaan Nokian merkitys esimerkiksi Oululle on niin suuri, että Nokian vaitonaisuus ihmetyttää. Pennanen oli saanut tiedon Nokian tuoreimmista irtisanomisista Oulussa medialta.