1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Jolla harkitsee rantautumista Ouluun

Uusi kotimainen matkapuhelinyhtiö Jolla on kiinnostunut Nokian irtisanottavista työntekijöistä. Jollan Oulussa järjestämä rekrytointitilaisuus oli menestys.

Kuva: Jolla

Oululaisen teknologiateollisuuden päivää ovat mustanneet uutiset Nokian jätti-irtisanomisista. Valonpilkahduksia tarjoaa uusi matkapuhelinyhtiö Jolla, jonka järjestämä rekrytointitilaisuus Oulussa keräsi väkeä yli odotusten.

- Tilaisuudessa oli satoja ihmisiä. Kun keräsimme cv:tä, niin niitä oli pari sataa, Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola kertoo.

Nokian suuret irtisanomiset työntävät työmarkkinoille paljon ammattilaisia ja myös valmiita työtiimejä, Hurmola toteaa.

- Oulussa on paljon innostunutta ja pätevää porukkaa, valmiita tiimejä, jotka ovat tehneet pitkään yhteistyötä.

Ouluun harkitaan toimipistettä

- Ajattelimme vuoden alussa pienen toimiston avaamista Ouluun, mutta silloin se näytti siltä, että kaikki ovat kiireisiä, eikä meillä ollut siellä mahdollisuuksia. Tällä hetkellä tilanne on erilainen ja kaupungista löytyy nyt innostusta, kertoo toimitusjohtaja Jussi Hurmola.

Jos Suomessa tällä alalla toimii, Oulua on vaikea sivuuttaa.

Jussi Hurmola

Rekrytointitilaisuuden suuri menestys ja tilanteen nopea muuttuminen Oulussaon saanut nopealiikkeisen yhtiön nopeuttamaan suunnitelmiaan ja nyt pohditaankin toimipisteen avaamista Ouluun.

- Jos Suomessa tällä alalla toimii, Oulua on vaikea sivuuttaa. Tätä täytyy tietysti tutkia, mutta en tiedä miksi ei näin tehtäisi.

Hurmola on vielä varovainen arvioidessaan sitä, millainen yksikkö Ouluun voisi tulla.

- Oulussa on ohjelmisto- ja rautaosaaminen. Jonkinnäköisestä tuote- ja softaorganisaatiosta voisi olla kyse. En kuitenkaan vielä uskalla sanoa numeroita.