Porisperen sunnuntaista odotetaan yllätystä

Porisperen sunnuntaita on markkinoitu perhepäivänä ja yksi pääesiintyjistä on teinisensaatio Robin. Kolmipäiväisen festivaalin ennakkolipunmyynti on ollut selvästi viimevuotista edellä.

Robin
Yhtye soittaa lavalla.
Mari Itkonen / Yle

Järjestäjät odottavat toista kertaa Porin Kirjurinluodossa järjestettävään Porispereen mukavasti kävijöitä.

- Odotan perjantaille ja sunnuntaille 4 000 - 5 000 kävijää. Sunnuntain perhepäivä voi yllättää monet. Jos sää suosii, lippuja voidaan myydä 5-numeroinen määrä, sanoo festivaalijohtaja Harri Vilkuna.

Sunnuntaina Porisperessä esiintyy muun muassa teinisensaatio Robin.

- Robinin hankkimisesta festivaalille olen saanut palautetta lähes jokaiselta tuntemaltani lapsiperheeltä. Toiset kiittävät ja toiset haukkuvat, koska pelkäävät teinihysteriaa. Ei ole mitään syytä huoleen, kyllä Porissa on totuttu hoitamaan pyörtyileviä teinityttöjä jo Dingo-aikana.

Kapinaliikkeestä pysyväksi festivaaliksi

Festivaalinkärkiesiintyjiä ovat uutta tulemistaan tekevä norjalainen shock rock -yhtye Turbonegro ja niin ikään norjalainen black metal -yhtye Satyricon. Festivaalin legendaosastoa edustaa The Ramones -yhtyeen rumpali Marky Ramone Blitzkrieg -orkestereineen. Muista ulkomaisia esiintyjiä ovat mm. yhdysvaltalainen trash metal -konkari Sacred Reich.

Festivaalin kotimaisia nimiä ovatt Stam1na, Chisu, Amorphis, PMMP, Elokuu ja teinitähti Robin. Punk-suosikki Kakkahätä -77 puolestaan päättää uransa perjantaina Porispereen.

Porispere syntyi kapinaliikkeestä, joka sai alkunsa kun Sonisphere lähti Porista Helsinkiin. Viime vuonna Porisperen yleisömäärä oli 9 000. Uusi festivaali sai Vuoden kaupunki- ja Porilainen Maineteko -palkinnot. Järjestäjät haluavat vakiinnuttaa Porisperen oleelliseksi osaksi kotimaista festivaalikenttää.