1. yle.fi
  2. Uutiset

Polttarit venyneet jopa kolmipäiväisiksi

Mökkeilyä, saunomista, juomista, syömistä, kauneushoitoja, afrikkalaista tanssia, baarikierroksia, strutsin syöntiä ja karaokea. Tässä yhden polttariporukan kahden päivän ohjelma.

polttarit
Moni polttariporukka löysi tiensä Kupittaalle.
Moni polttariporukka löysi tiensä Kupittaalle.Joona Haarala / Yle

Polttarit ovat viime vuosina muuttuneet yksipäiväisistä monipäiväisiksi. Samalla myös ohjelmanumeroiden määrä on kasvanut hurjasti. Nykyisin polttareista haetaan elämyksiä, joita tavallisesta arjesta ei saa.

- Aiemmin juhlittiin aamusta iltaan, mutta tultiin yöksi kotiin. Nyt halutaan juhlia vähintään se yksi yö, mutta kolmenkaan päivän polttarit eivät ole harvinaisia, kertoo hää- ja juhlasuunnittelija Sonja Wikström.

Wikströmin mukaan naisten polttarit ovat hyvin suunniteltuja ja ohjelma on mietitty tarkkaan.

- Päivä voi alkaa puistopiknikillä. Sen jälkeen viedään morsian tekemään benji-hyppy, mennään syömään ja saunomaan ja illalla lähdetään karaoketaksin kyydissä juhlimaan, Wikström listaa.

Karaokeajelu kaupungilla

Karaokebussia ajava Turun taksiaseman yrittäjä Mikko Oksanen kertoo, että karaokebussi on polttariporukoiden käytössä lähes joka viikonloppu huhti-toukokuusta syksyyn.

- Parhaimpina päivinä bussi on polttariajossa jopa kymmenen tuntia, Oksanen sanoo.

Karaokebussilla on mahdollista matkustaa paikasta toiseen, mutta yleensä sillä tehdään tunnin kaupunkiajeluja. Tunnelma on katossa aamuneljästä lähtien.

- On hienoa nähdä polttarisankarin ilme, kun kaverit ilmestyvät aamuneljältä oven taakse ja lähdetään polttareiden viettoon, kertoo Oksanen.

Ulkomaanjuhlat miesten suosiossa

Miesten polttarit ovat vähemmän suunniteltuja kuin naisten polttarit. Usein lähdetään kaveriporukalla mökille tai otetaan halvat lennot vaikkapa Riikaan.

- Miesten polttarit ovat monesti myös rajumpia kuin naisten. On ollut niinkin, että osa ei ole päässyt samalla koneella takaisin ja joskus sulhanenkin on tullut kotiin vasta seuraavana päivänä, Wikström kertoo.

Lue seuraavaksi