1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Turun saaristo kiehtoo Lonely Planetia

Maailman kuuluisimman matkaopasbrändin, Lonely Planetin toimittaja ja valokuvaaja ovat kierrelleet Turun saaristoa. Brittitoimittaja Marcel Theroux ja valokuvaaja James Bedford aikovat tulla takaisin - perheidensä kera.

luonto
Markkinoinipäällikkö Niclas Gestranius, toimittaja Marcel Theroux ja suomalaiset kollegat ihastelevat valokuvaaja James Bedfordin ottamia saaristokuvia.
Markkinointipäällikkö Niclas Gestranius, toimittaja Marcel Theroux ja suomalaiset kollegat ihastelevat valokuvaaja James Bedfordin ottamia saaristokuvia. Ari Welling / Yle.

Brittitoimittaja Marcel Theroux ja valokuvaaja James Bedford käyskentelevät rauhallisina korppoolaisen Hotelli Nestorin pihamaalla. Takana on hyvin nukuttu yö rauhallisessa maalaisidyllissä ja edessä, pitkästä aikaa, rauhallinen päivä.

Toimittaja Theroux vakuuttaa, että he ovat oikeasti ihastuneita Turun saaristoon.

- Heti siitä hetkestä kun saavuimme tänne olemme Jamesin kanssa sanoneet kuinka haluaisimme tuoda perheemme tänne. Uskomme että lapsemme ja puolisomme rakastuisivat tähän paikkaan, sanoo Theroux.

Lonely Planet on ikoni

Lonely Planet on maailman kuuluisin matkaopasbrändi. Sen perusti kaksi matkaajaa 1970-luvun alussa ja Britannian yleisradioyhtiö BBC osti sen lopulta kokonaan itselleen vuonna 2011.

Lonely Planet julkaisee kahdeksalla kielellä yhteensä viittäsataa eri ”artikkelia” – matkaoppaita, TV-ohjelmia ja aikakauslehtiä.

En oikein osaa sanoa tarkalleen mikä valossa on erilaista.

Valokuvaaja James Bedford

Toimittaja Marcel Theroux ja valokuvaaja James Bedford tekevät saaristosta juttua ensi kesänä ilmestyvään englanninkieliseen Lonely Planet Traveller -lehteen.

Bedford on jo nyt ottanut yli tuhat valokuvaa. Niistä noin kaksikymmentä päätyy lehteen. Valokuvaaja jaksaa kummastella pohjoismaista valoa.

- En oikein osaa sanoa tarkalleen mikä valossa on erilaista. Se, että päivät ovat pidempiä, antaa toki aikaa kuvata enemmän, maalailee Bedford.

Ja kuunvalo saaristossa on aivan uskomaton, lisää Bedford nopeasti.

Saaristolaiset eivät ole uusavuttomia

Marcel Theroux on havainnut jotain mielenkiintoista meissä suomalaissa ja eritoten saaristolaisissa. Ihmiset eivät ole suoraan sanottuna uusavuttomia, sanoo Theroux.

- Uskon että siinä on jotain periaatteellisesti ajatellen demokraattista. Oli se sitten vapaapalokuntatoimintaa tai puutarhan kasvattamista. Uskon että saaristolaiset vaistonvaraisesti ymmärtävät ettei aina voi luottaa muihin, sanoo Theroux.

Lue seuraavaksi