Kiinassa pidätettiin lähes 2 000 lääkeväärennöksistä

Väärennettyjä lääkkeitä mainostettiin muun muassa diabeteksen ja korkean verenpaineen hoitoon. Operaation aikana poliisi takavarikoi väärennöksia yli 180 miljoonan dollarin arvosta.

Ulkomaat

Kiinassa poliisi on pidättänyt lähes 2 000 ihmistä liittyen lääkeväärennöksiin. Maan yleisen turvallisuuden ministeriön mukaan noin 18 000 poliisin operaatiossa löydettiin väärennettyjä tai laimennettuja lääkkeitä muun muassa diabeteksen, korkean verenpaineen ja vesikauhun hoitoon.

Operaation aikana poliisi takavarikoi väärennettyjä tuotteita yli 180 miljoonan dollarin arvosta. Samalla poliisi tuhosi noin 1 100 tuotantolaitosta, joissa tehtailtiin väärennöksiä.

Lääkeväärennöksiä mainostettiin internetissä, sanomalehdissä ja televisiossa. Ministeriön mukaan lääkeväärennökset ovat aiheuttaneet muun muassa maksa- ja munuaisongelmia.

Kiinan viranomaiset ovat toistuvasti luvanneet tiukentaa maan sääntelyjärjestelmää lukuisten elintarvikkeisiin ja leluihin liittyneiden skandaalien vuoksi. Teot ovat kuitenkin toistaiseksi jääneet vähäisiksi. Vasta kehittyvä sääntelyjärjestelmä, korruptio ja väärennöksistä saatavat korkeat tulot ovat hidastaneet kehitystä.

Lähteet: Reuters