1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokkolan mallikoulusta Milanon muotilehtiin

Kannuslainen Natalie Roiko inhosi pienenä kameraa, mutta päätyi Helsingin mallitoimiston listoille. Kymmenen vuoden uraan on mahtunut paljon.

viihde
Kannuslainen malli Natalie Roiko kotipihallaan.
Kia-Frega Prepula / Yle

Calvin Kleinin paita ja raitapöksyt. 2002 vuoden Trendi- lehden kannessa poseeraa Kannuksesta kotoisin oleva Natalie Roiko. Lopputuloksesta ei kukaan voi arvata, että kameran edessä on jököttänyt ensikertalainen, täysin mallimaailmasta tietämätön tyttö.

- Ensimmäisissä kuvauksissa olin ihan pihalla. En edes tiennyt, mitä pitää tehdä. Menin vaan kameran eteen seisomaan, että mitäs nyt. Mutta olihan se hieno päästä kanteen, Roiko muistelee.

"Opettelen lempeyttä"

Pienenä Roiko vihasi, kun äiti yritti ottaa kuvia. Häntä ei saanut kameran eteen millään. Sitten televisiossa alkoi pyöriä Fashion tv, joka innosti nuorta tyttöä niin, että hän meni Kokkolaan Matinén mallikouluun. Siellä hän opetteli poseerausta ja sai palautetta, josta on ollut hyötyä jatkossakin.

- Minulla on voimakkaat kasvon piirteet ja monet ilmeet voivat näyttää liiankin vahvoilta. Siksi joudun vieläkin opettelemaan lempeyttä, hän kertoo.

Matinésta Roiko pääsi Fondi- mallitoimiston listoille Helsinkiin. Hän on kiertänyt myös Italiassa castingeissa ja esiintynyt muun muassa italialaisen hiusalan lehden kannessa. Parhaat kuvaukset ovat kuitenkin olleet Kalevalan korukuvauksissa. Silloin Roikolle luotiin kolme täysin erilaista tyyliä.

- Yksi mallin tärkeimmistä ominaisuuksista on, että hän pystyy muuntautumaan moneksi. Joskus sitä ajattelee itsekin, että apua, kun en näytä kuvassa yhtään itseltäni, Roiko kertoo.

Kateutta ja vähättelyä

Mallin ura ei kuitenkaan ole täynnä ihanuuksia. Myös Roiko on joutunut kohtaamaan ennakkoasenteita ammattiaan kohtaan.

- Kateutta on ainakin ollut. Myös sellaista vähättelyä mallin työtä kohtaan on tullut vastaan. Tätä ei pidetä oikeana työnä, Roiko kertoo.

Nykyään myös hierojana toimiva Roiko joutuu jättämään mallityöt pienelle tauolle. Hän saa toisen lapsen ensi vuoden alussa, mutta kamera kutsuu heti, kun kroppa antaa siihen mahdollisuuden.

Lue seuraavaksi