Viikon kylässä on talkoovoimaa

Alavilla Joensuun Heinävaarassa elää vielä talkootyö. Tästä on todisteena muun muassa kylätalo ja sen ympärille rakentuva vilkas toiminta.

Heinävaara, Joensuu
Opastekylttejä Alavilla.
Heikki Hokkila

Joensuun Heinävaarassa sijaitsevan Alavin kylätoimintaa johtaa kyläyhdistys, jonka tukena on metsästysseura Nurkkalan riistaveikot sekä paikalliset martat.

Alavilla on tällä hetkellä 150 taloutta ja 350 asukasta. Kylä on kasvanut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ja uusia taloja on rakennettu muun muassa Tervasuon tien varteen.

Alavin asukkaat ovat innostuneet talkoohommista. Tällä hetkellä työn alla on laavun teko uimarantaan. Kyläläisten sydämenasiana on myös Jukajärven kunnostaminen ja muutoinkin ympäristöstä huolehtiminen.

Viikon kylä -sarjassa tutustumme tähän vireään kylään tiistaina 7.8. Kello 8.40 jututettavina ovat entinen pitkäaikainen kyläpäällikkö Kalevi Hämäläinen sekä nykyinen puheenjohtaja Heikki Nuutinen.

Kello 9.15 pari vuotta sitten kylälle muuttanut Minna Leppänen kertoo, miten hän viihtyy alavilaisena. Minna Leppäselle on pitopalveluyritys ja hän huolehtii myös kylätalon tarjoiluista.

Jukajärven asioista kylällä tietää Heikki Hokkila, joka on menettänyt sydämensä tälle järvelle. Hän selvittelee Jukajärven kunnostamista ja muutakin ympäristönhoitoa.

Viikon kylällä Alavissa on toimittajana Milla Holm ja ääniyhteyksistä huolehtii Heikki Haapalainen. Yhteistyökumppanina on Maaseudun Sivistysliitto sekä Maakaista.fi.