Pattijoen Urheilijat ottaa mittaa Kossusta

Heikosti sujuneet runkosarjan päätöspelit suistivat PattU:n tavoitteestaan saada kotietu superpesiksen puolivälieriin. Vastaan asettuva Koskenkorva on raahelaisille kuitenkin varsin mieluinen vastus.

urheilu
Sami Sirviö

Superpesiksen runkosarjan ottelut on pelattu ja Pattijoen Urheilijat lähtee puolivälieriin altavastaajana.

Kangerrellen sujuneet viime pelit saavat pelinjohtaja Sami Sirviön mietteliääksi. Kuudesta viimeisestä runkosarjan ottelusta Pattijoki onnistui voittamaan vain kaksi. Kuudes sija ei ollut sitä, mitä joukkue lähti hakemaan.

- Kotietu oli minimitavoite joukkueelle. Viimeiset pelit olivat vaisuhkoja. Nyt ollaan haastajan asemassa, kun runkosarjan kolmonen tulee vastaan.

Koskenkorva oli runkosarjassa Pattijoelle mieluisa vastustaja, sillä molemmat runkosarjapelit päättyivät raahelaisten voittoon.

- Aika tasaisista lähtökohdista lähdetään. Paras seitsemästä ottelusarja kuitenkin varmistaa sen, että parempi joukkue menee jatkoon, Sirviö toteaa.

Runkosarjan viimeiset pelit söivät itseluottamusta

Heikosti sujuneet pelit ovat kasanneet paineita myös joukkueeseen.

Paras seitsemästä ottelusarja kuitenkin varmistaa sen, että parempi joukkue menee jatkoon.

Sami Sirviö

- Jos olisimme ottaneet voittoja loppukaudesta, se hivelisi itseluottamusta. Meillä on kuitenkin kokenut porukka. Syttymisvaikeuksia ei varmasti ole.

Sami Sirviön mukaan joukkueen on parannettava pelinrakenteluaan, jotta tilanteita saadaan luotua loukkaantumisista toipuvalle, alkukaudesta hyvässä vireessä olleelle Mikko Vainionpäälle ja muille kotiuttajille.

- Paloton pelinrakentelu on avainasemassa. Me emme ole saaneet takatilanteita niille pelaajille, joille olisimme halunneet. Mikko Vainionpää alkaa vasta nyt päästä siihen kuntoon, missä oli ennen loukkaantumistaan. Myös ulkopelistä pitää saada virheet pois, Sirviö summaa.

Runkosarjan kolmosta vastaan ammennetaan kauden aiemmista peleistä ja pudotuspelisarjaan lähdetään positiivisella mielellä.

- Kossu on meille mieluinen vastus. Siellä on ehkä vähemmän nopeutta kuin monella muulla, mutta huima lyöntiarsenaali. Siinä on meidän ulkokentälle suuri haaste.