Oravan pelastumisen eväät: neuvokkuus, oliiviöljy ja poliisin raaka voima

Kaivonkanteen jumiin jäänyt orava työllisti poliisia sunnuntaina saksalaisessa pikkukaupungissa. Oravaa yritettiin saada irti raa'an voiman ja oliiviöljyn avulla, mutta eläimen taisi pelastaa kaivonkannesta sen oma neuvokkuus. Koettelemus oli kuitenkin eläimelle liikaa.

ilmiöt
Saksan poliisin julkaisema kuva oravasta, joka oli juuttunut päästään kiinni viemäriaukon kanteen Isernhagenissa 5. elokuuta.
Saksan poliisin julkaisema kuva oravasta, joka oli juuttunut viemäriaukon kanteen Isernhagenissa 5. elokuuta. Poliisi sai irrotettua päästään roikkuneen eläimen, jota oltiin yritetty pelastaa muun muassa oliviiöljyn avulla. Tarina päättyi surullisesti, sillä orava kuoli pelastusoperaatiosta huolimatta.Saksan poliisi / AFP / Lehtikuva

Oravan hätääntynyt ääntely kiinnitti saksalaisnaisen huomion sunnuntaina Isernhagenissa Saksassa. Hän kohtasi erikoisen näyn: kaivonkannen keskeltä pilkisti oravan pää.

Poliisille ei selvinnyt, miten orava oli joutunut pinteeseen, mutta joka tapauksessa sen kaulan ympärillä oli painava kaivonkansi. Ensin oravaa yritettiin irrottaa painamalla sen päätä kaivon aukosta läpi, mutta se ei onnistunut, kertoo saksalainen televisioyhtiö NDR.

Seuraavaksi irrottamista yritettiin liukastaa oliiviöljyllä, mutta rasvattunakin orava oli tiukasti kiinni kaivonkannessa, vaikka poliisi yritti sekä vetää että työntää eläintä pois pinteestä.

Lopulta orava keksi itse, miten ongelma ratkaistaan: Se käänsi korvansa tiukasti päätä vasten, ja pää solahti aukon läpi kuin itsestään.

Valitettavasti Erwiniksi nimetyn oravan taru ei päättynyt onnellisesti, vaan se kuoli hieman vapauttamisensa jälkeen.

- Stressi oli sille liikaa, arvioi paikallisen poliisin edustaja NDR:n mukaan.