Kainuussa kolme vanhusta eksynyt metsään viikon sisällä

Poliisi haluaa, että marjastajat ja heidän sukulaisensa huomioisivat turvallisuuden entistä paremmin. Vinkkejä noudattamalla voidaan välttyä eksymiseltä ja helpotetaan etsintää.

Kotimaa
Poliisi ohjeistaa vapaaehtoisia etsijöitä.
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu avustaa viranomaisia muun muassa etsinnöissä.Vapepa

Jos iäkkäillä ihmisillä on muistisairauksia tai liikuntakyky on rajallinen, metsään olisi hyvä mennä nuoremman henkilön seurassa. Vanhuksien marjaretket kannattaa suunnitella tutuille paikoille teiden läheisyyteen. Mukaan tulisi aina ottaa matkapuhelin, muistuttaa poliisi.

Jos henkilö eksyy metsään, ilmoitus poliisille pitäisi tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Poliisikoira löytää usein metsään eksyneen henkilön, jos jäljet ovat tuoreet.

Suomussalmella kadonnutta ei ole vielä löydetty

Maanantaina 30.heinäkuuta kadonnut 71-vuotias Ritva Väyrynen on edelleen kateissa Suomussalmella. Hän katosi osoitteesta Hietavaarantie 17. Poliisi, rajavartiosto ja vapaaehtoisen pelastuspalvelu on suorittanut laajoja etsintöjä katoamispaikan ympäristössä. Mukana etsinnöissä on ollut myös helikopteri.

Kaksi eksynyttä löytyi

Lauantaina 28. heinäkuuta iäkäs nainen eksyi metsään Sotkamossa. Vanhempi nainen oli mennyt tieltä poimimaan marjoja ja mies oli jäänyt autolle. Etukäteen oli sovittu, että mies käyttää säännöllisin väliajoin auton äänimerkkiä, niin nainen tietää missä suunnassa auto on.

Naisen kuulolaitteesta oli loppunut paristo. Mies hälytti paikalle poliisin, kun naista ei alkanut kuulua metsästä. Poliisikoira löysi naisen metsästä. Nainen oli löytöhetkellä heikossa kunnossa. Poliisikoiranohjaaja kantoi osan matkaa naista autolle.

Torstaina 2. heinäkuuta iäkäs nainen katosi metsään Kuhmossa. Yksin asuva nainen oli lähtenyt marjaan ja eksynyt metsään. Poliisikoira löysi naisen kylmettyneenä ja liikuntakyvyttömänä suolta istumasta. Nainen saatiin hoitoon terveyskeskukseen.