Spelit-tapahtuma siirtyy Etelä-Pohjanmaan opistolle

Toistaiseksi kyse on vain ensi vuoden yhteistyöstä, mutta rehtori Kyösti Nyyssölän mukaan opistolla ei ole mitään pysyvää järjestelyvastuuta vastaan. Opisto vastaa ensi vuoden pelimannien ja tanssijoiden koulutuksesta vapaana sivistystyönä.

Koulutus ja kasvatus
Kuva vuoden 2008 Speleistä Alavudelta.
Kuva vuoden 2008 Speleistä Alavudelta.Olli Koski / YLE

Eteläpohjalaiset Spelit järjestetään ensi vuonna Etelä-Pohjanmaan opistolla Ilmajoella. Opiston johtokunta päätti yhteistyöstä eilen illalla. Opisto vastaa pelimannien ja tanssijoiden koulutuksesta vapaana sivistystyönä. Spelit-organisaatio puolestaan huolehtii jatkossakin yleisötapahtumien järjestelyistä.

Opiston rehtorin Kyösti Nyyssölän mukaan opiston koulutus-, majoitus-, ravintola- ja esiintymistilat sekä puistoalueet palvelevat hyvin Spelit-tapahtumaa. Yhteistyötahot hakevat Spelit-tapahtuman uutta virettä ja nuorekkuutta perinteitä unohtamatta, kertoo opiston rehtori Kyösti Nyyssölä.

- Nyt täytyy löytää vuorovaikutusta ryhmien kesken. Maakunnassa on paljon ammattilaisuutta ja puoliammattilaisuutta, joilla on paljon annettavaa näille pelimanneille, niin nuorille kuin vanhoillekin. Sitä opisto pyrkii nyt Spelit-tapahtumaan tuomaan, Nyyssölä toteaa.

Nyyssölä korostaa, että sekä opiston että Spelien toiminta-ajatukset nivoutuvat yhteen. Molemmat vaalivat maakunnallista kulttuuriperintöä Toistaiseksi kyse on vain ensi vuoden yhteistyöstä, mutta rehtori Kyösti Nyyssölän mukaan opistolla ei ole mitään pysyvää järjestelyvastuuta vastaan, jos yhteistyömalli osoittautuu toimivaksi.

Eteläpohjalaiset Spelit järjestetään opistolla 26.-28. heinäkuuta 2013.