Seinäjoen kaupunginteatterille tuottaja - myös uusia kasvoja nähdään lavalla

Elokuun alussa tuottajana on aloittanut Juha Pekka Voutilainen. Uutena ohjaajana on aloittanut Riko Saatsi. Myös teatterilavalle kipuaa uusia kasvoja.

Seinäjoen kaupunginteatteri Kuva: Hans-Mikael Holmgren / YLE

Seinäjoen kaupunginteatteri lähtee uuteen teatterikauteen osittain uusin voimin. Kaupunginteatteri on palkannut muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen teatterille tuottajan. Elokuun alussa tuottajana aloitti Juha Pekka Voutilainen. Hän on työskennellyt aikaisemmin tuottajana ja markkinointipäällikkönä mm. Oulun kaupunginteatterissa ja Uudessa Iloisessa Teatterissa.

Uutena ohjaajana on aloittanut Riko Saatsi. Hänen ensimmäinen ohjauksensa on marraskuussa Verstasteatterissa ensi-iltansa saava Veikko Nuutisen Myötätunto.

Uusia kasvoja lavalle

Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijäkiinnityksiä ensi näytäntökaudeksi ovat muun muassa Kemin kaupunginteatterista Seinäjoelle siirtyvä Maria Pere, Riihimäen teatterista siirtyvä Jani Johansson ja Seinäjoelle paluun tekevä Liisu Mikkonen.

Uutta verta teatterimaailmaan saadaan Teatterikorkeakoulusta valmistuneiden Saara Kotkaniemen ja Tuomas Kiiliäisen kautta. Teatterilavalle vierailijoina kipuavat myös Ilkka Koivula, Ritva Oksanen ja Oiva Lohtander.