SPV:n tavoitteena kolme mestaruutta

Seinäjoen Peliveljien miesten edustusjoukkue valmistautuu uuteen salibandykauteen itseluottamusta uhkuen. Hallitseva mestari ei tyydy tavoittelemaan vain liigamestaruuden uusimista. Joukkue janoaa voittoa myös Suomen Cupista ja kansainvälisestä Champion Cupista.

SPV voitti ensimmäisen liigamestaruutensa viime vuonna. Kuva: Yle

Seinäjoen Peliveljien miesten edustusjoukkue valmistautuu salibandyn sarjakauteen nyt ensimmäistä kertaa liigan puolustavana mestarina. Vaikka mestarin päänahka on haluttu, ei SPV lähde matkaan nöyristellen. Rimaa on tälle kaudelle pikemminkin nostettu. Tavoitteena on liigamestaruuden ohella voittaa Suomen Cup sekä kansainvälinen Champion Cup.

SPV:n urheilutoimenjohtaja ja valmentaja Tommi Koponen kertoo, että töitä tavoitteen eteen on kesän aikana paiskittu enemmän kuin miesmuistiin.

- Joukkue on harjoitellut tiiviimmin kuin historiassa koskaan. Takana ovat tiukimmat viikot ikinä, kertoo Koponen.

Champion Cupin mukaantulo ohjelmaan on muutenkin hiukan tiivistänyt kesän valmistautumista. Kuvioiden pitää olla kunnossa jo lokakuun alkupuolella, jolloin Champion Cup käydään Ruotsissa.

Champion Cupissa miehillä on mahdollisuus ensimmäistä kertaa ottaa mittaa muista Euroopan salibandyn huippujoukkueista. Muut joukkueet tulevat Ruotsin, Sveitsin, Tšekin, Latvian ja Tanskan pääsarjoista.

Kuviot kuntoon harjoituspeleissä

Tulevan kauden kikkoja treenataan harjoituspelissä. SPV aloittaa harjoituspelirupeamansa tiistaina Vaasassa divarissa pelaavaa SB Vaasaa vastaan.  Voitto harjoituspelissä maistuisi tietysti makealta, mutta niissä myös hiotaan uudet pelikuviot toimintakuntoon ja testataan pelaajia, jotka vasta taistelevat paikasta edustusjoukkueeseen.

- Jo tänään ensimmäisessä harjoitusottelussa tullaan näkemään uudenlaisia juttuja, vihjaa Koponen.

Miesten salibandyliiga alkaa syyskuun 21. päivä. SPV pääsee testaamaan tasonsa heti kättelyssä, sillä avausottelussa vastaan asettuu viime vuoden finaalivastus SSV Helsingistä ja heti seuraavana päivänä SPV:n kunnon testaa viime kauden pronssijoukkue Koovee.

- Kyllä avaus antaa suunnan.  Kotimaisessa liigassa meillä ei ole muita pelejä ennen Champion Cupia, joten olemme tiedostaneet haasteen ja aiomme olla iskussa, vakuuttaa Tommi Koponen.

Urheilutalon remontti vie kotipelit muualle

Alkava kausi on poikkeuksellinen myös sikäli, että joukkue on ainakin alkukauden vailla pysyvää kotipesää. Alkukauden kotipelit pelataan kolmessa eri hallissa: Seinäjoki Areenalla 5 peliä, yksi peli Nurmohallissa ja yksi Vaasassa. Koponen kertoo joukkueen suhtautuvan tilanteeseen positiivisesti.

- Joukkueen sisällä asia koetaan hyvänä vaihteluna, positiivisena haasteena ja niitä tämä joukkue kaipaa.

Haasteita olosuhteissa riittää jatkossakin, sillä vaikka valmistuessaan Seinäjoen urheilutalon remontti tuo noin 300 istumapaikkaa lisää, se ei riitä, jos lajin suosio jatkaa kasvuaan entiseen malliin.  

- Nyt on ollut ongelmana, että kaikki halukkaat eivät saa istumapaikkoja.  Pitkällä aikavälillä kaupunkiin tarvitaan salibandylle oma halli, toteaa Koponen.