Lottohullun haaveissa seitsemän oikein

Lottohullu suomalainen laittaa kupongin vetämään joka viikko, vaikka tietää, ettei pääpotti todennäköisesti koskaan osu kohdalle. Mikä numeroiden rastittamisessa niin kiehtoo?

lotto
Lottoarvontapalloja
Veikkaus Oy

Sunnuntai-iltana suomalaiskodeissa hiljennytään television äärelle ja tuijotetaan ruudussa pyöriviä keltaisia palloja kuin hypnoosissa. Kukaan ei pukahdakaan ennen kuin seitsemän palloa on arvottu.

Silloin hihkaistaan, jos omalla rivillä tärppää – edes pari numeroa. Useimmiten arvonnan jälkeen tosin murahdetaan, että huomenna pitää sittenkin mennä töihin.

Samaan hengenvetoon huomautetaan toiveikkaana, että ehkä ensi viikolla tärppää, seitsemän oikein.

En tunne ketään, joka ei olisi joskus laittanut riviä vetämään. Varsinkin pikkutyttönä lottoamisessa oli jotain maagista.

Useimmiten arvonnan jälkeen murahdetaan, että huomenna pitää sittenkin mennä töihin.

Lauantai-iltaisin oli hienoa käydä yhdessä isän kanssa jättämässä kuponki lähikioskille. Arvontaa seurattiin myöhemmin illalla koko perhe yhdessä.

Lottohuumasta on tullut ilmiö – tai ehkä se on ollut sellainen aina. Summat kasvavat aina vain suuremmiksi ja jättipoteista kohkataan lööpeissä sekä netissä.

Lotto on yhtä näppärä puheenaihe puolitutun kanssa kuin sää. ”Jokos olet laittanut rivit vetämään?” käy kätevästi keskustelunaloitukseksi.

Tärkeintä lottoamisessa on haaveilu. Unelmointi siitä, että periaatteessa miljoonat ovat kenen tahansa ulottuvissa.

Voittorahojen käyttökohteita voi suunnitella joka viikko yhä uudelleen. Millainen talo ostetaan, millainen auto hankitaan ja mihin lähdetään lomalle.

Myös sosiaaliset mediat pullistelevat jättipottien arvonnan alla viestejä, joissa tuumataan, että ”nyt tärppää” tai että ”näinköhän sitä tarttee huomenna mennä töihin”. Muut arpapeliin hurahtaneet tietävät ilman sen laveampia selityksiä, mistä on kyse.

Yhtään lottoamisen juhlallisuutta latistamatta on huomautettava, että pääpotin osuminen kohdalle on varsin epätodennäköistä.

Tällä viikolla jaossa on kaikkien aikojen potti, 11,5 miljoonaa euroa. Niin suurta summaa ei tavallinen tallaaja oikein käsitäkään.

Yhtään lottoamisen juhlallisuutta latistamatta on huomautettava, että pääpotin osuminen kohdalle on varsin epätodennäköistä. Erilaisia numeroyhdistelmämahdollisuuksia on yli 15 miljoonaa.

*Siitä huolimatta, että voiton todennäköisyys *on olematon, suomalaiset säntäävät lottoluukuille varmasti jatkossakin. Merkkipäivät rastitetaan kuponkiin, joka peitetään visusti muiden katseilta. Eihän omaa riviä voi kenellekään paljastaa!

Sunnuntai-illan arvontaan asti voi jälleen autuaasti uppoutua haaveilemaan, millaiseksi elämä lottomiljoonilla muuttuisi.