Kilpapelaajat pyristelevät eroon lihavan nörtin imagosta

Peliharrastajia on Suomessa yhteensä enemmän kuin partiolaisia, vaikka medianäkyvyys on vähäisempää, arvioi Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Teemu Hiilinen.

Ajankohtainen kakkonen
Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtajan Teemu Hiilinen.
Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtajan Teemu Hiilisen mukaan kilpapelaamiseen suhtaudutaan turhan ennakkoluuloisesti.Yle

Kaksi vuotta vanhan liiton tavoite on edistää kilpapelaamisen eli elektronisen urheilun asemaa Suomessa. Suurin työsarka on lajin imago.

- Hikinen läskikasanörtti on se kaikista tavallisin ennakkoluulo, johon edelleen törmää. Todellisuudessahan kilpapelaajat urheilevat usein myös fyysisiä lajeja.

- Esimerkiksi eteläkorealaisilla huippupelaajilla on fysioterapeutit ja ravintoterapeutit, jotka suunnittelevat heille kunto-ohjelmat ja ruokavaliot.

Etelä-Korea on kilpapelaamisen ylivoimainen mahtimaa. Siellä lajin huiput ovat kuin rokkitähtiä, peliturnaukset yleisöspektaakkeleita ja palkintorahat jopa satoja tuhansia dollareita.

Euroopassa kärkeä pitävät Saksa ja Ruotsi. Suomi mahtuu Hiilisen arvion mukaan viiden parhaan eurooppalaismaan joukkoon.

- Länsinaapurissa peliturnauksia näytetään paitsi netissä, myös televisiossa. Siellä on tähän alaan erikoistuneita urheilutoimittajia. Sellaista näkyvyyttä haluamme myös tänne.

Ajankohtaisen kakkosen illan lähetyksessä tutustutaan kahteen suomalaiseen kilpapelaajaan Jonne ja Joona Sotalaan. Nuorten veljesten tulevaisuus näyttää Hiilisen mukaan lupaavalta.

- Heillä on tosi kova taitotaso, ja he ovat vielä nuoria. Lisäksi heillä on vanhempien tuki. Kotona ei tarvitse tapella siitä, saako olla koneella vai ei.