Elokuvasäveltäjä Marvin Hamlisch kuoli

Marvin Hamlisch sai urallaan poikkeuksellisen kirjon palkintoja: Oscareita, Emmyjä, Golden Globeja, yhden Tonyn ja jopa Pulitzerin.

kulttuuri

Monien menestyselokuvien musiikin säveltänyt ja sovittanut niistä kolmella Oscarilla palkittu yhdysvaltalainen säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari Marvin Hamlisch on kuollut.

Hamlischin musiikki on tahdittanut yli 40:ää elokuvaa. Niistä palkituimmaksi nousi Parhaat vuotemme. _Oscarin hän sai myös Puhallus-e_lokuvasta, johon hän sovitti Scott Joplinin ragtimemusiikkia.

Oscarien lisäksi Hamlisch sai uransa aikana kolme elokuva-alan Golden Globe -palkintoa sekä neljä tv-alan Emmyä, neljä musiikkialan Grammy-pystiä ja kerran myös Broadwayn musikaalipalkinnon Tonyn. Se tuli musiikista A Chorus Line -musikaaliin. Siitä hänelle ja neljälle työtoverille myönnettiin myös Pulitzer-palkinto.

Hamlisch kuoli 68-vuotiaana lyhyeen sairauteen, hänen perheensä kertoo. Hänen viimeiseksi filmityökseen jäi musiikki Steven Soderberghin Ilmiantaja!-elokuvaan. Uusi Broadway-musikaali Gotta Dance jäi kesken, kertoo Hollywoodin uutisia raportoiva Billboard.biz (siirryt toiseen palveluun)-verkkosivusto.

Lähteet: AP, Yle Uutiset