Verkkostartteja myös lähikirjastoissa

Tänä syksynä Hämeenlinnan kirjasto järjestää verkkostartteja aloitteleville tietokoneen käyttäjille myös Hauholla, Kalvolassa ja Lammilla.

sivukirjastot
Käsi ohjaa tietokoneen hiirtä.
Tiina Jutila / Yle

Lähikirjastojen kurssit ajoittuvat syyskuulle ja ne pidetään läheisten koulujen atk-luokissa. Pääkirjaston atk-luokassa verkkostartit alkavat 26.9. Verkkostarteissa annetaan valmiudet käyttää tietokonetta monipuolisesti sekä perehdytetään mm. netin käyttöön, sähköpostin hallintaan ja digikuvien tallentamiseen.

Lähikirjastojen kurssit sisältävät kaksi kolmen tunnin kokoontumiskertaa ja pääkirjaston viisi kahden tunnin kokoontumiskertaa. Verkkostarttien opetuksesta vastaa Martti Sirén.

Kurssit ovat ilmaisia ja niihin voi ilmoittautua kirjastoissa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautuminen päättyy 24.8. Paikkoja on rajoitetusti ja tarvittaessa osallistujat arvotaan. Lisätietoja saa kirjastoista ja verkkosivuilta hameenlinna.verkkokirjasto.fi.

Myöhemmin syksyllä pääkirjastossa järjestetään vielä teemakursseja tietokoneen peruskäytön osaaville mm. digikuvien hallinnasta, Googlen palveluista, verkkokirjastosta ja iPadin käytöstä.