1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Sigfridsson lupaa ensi vuodelle hengenravintoa

Eilen Korsholman Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi julkistettu Henri Sigfridsson etsii jo kiireisesti esiintyjiä ensi kesän festivaaleille. Taiteellinen johtaja lupaa monipuolistaa musiikkitarjontaa ja tuoda edelleen musiikin lähelle kaikkia ihmisiä.

Kulttuuri
Viisi vuotta musiikkijuhlia luotsannut Marko Ylönen ja juhlien uusi taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson odottavat innolla illan yhteistä konserttia
Viisi vuotta musiikkijuhlia luotsannut Marko Ylönen ja juhlien uusi taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson odottavat innolla illan yhteistä konserttiaMerja Siirilä / Yle

Tänään päättyvät Korsholman Musiikkijuhlat huipentuvat illalla järjestettävään konserttiin Vaasan kirkossa. Päätöskonsertissa Vaasan kirkossa esiintyvät muun muassa viisi vuotta musiikkijuhlia luotsannut Marko Ylönen ja juhlien uusi taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson yhdessä Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterien kanssa. Samalla tapahtuu taiteellisen johtajan valtikan vaihto.

- Nyt pystyn tekemään taiteellista työtä erilailla kuin aikaisemmin. Olen ollut taiteilijana monilla festivaaleilla ja monilla vuosikymmenillä. On hirvittävän mielenkiintoinen tilanne aloittaa toisella puolella, Sigfridsson toteaa.

Viimeksi 1996 Korsholman Musiikkijuhlilla nuorena taiteilijana esiintynyt Sigfridsson ei ole ehtinyt vierailla musiikkijuhlien konserteissa. Päätöskonsertissa esiintyvänä hän kuitenkin lupaa, että ensi vuonna hän vierailee mahdollisimman monessa esityksessä nauttimassa musiikista.

Musiikillinen monipuolisuus tulee lisääntymään

Vaikka taiteellinen johtaja julkistettiin vasta eilen, on Henri Sigfridsson ehtinyt jo suunnitella ensi vuotta. Mukaan on tulossa muutoksia.

- Me ollaan juuri pohtimassa, mikä on seuraavan festivaalin teema. Sitä moni on jo kysynyt. Edelleen taiteellisesti monipuolisena tullaan säilymään. Ehkä vielä selvemmin esille tulee musiikin eri lajeja, kuten jazzia, etnoa ja kaikkea tällaista, Sigfridsson lupaa.

Yksi vuosi suunnitteluaikaa on todella vähän, sen Sigfridsson on saanut heti todeta.

- Monilla esiintyjillä joita toivoisin tänne esiintymään, on jo kalenteri ensi vuodelle täysi. Olenkin monien kanssa sopinut jo tulevista vuosista, kolme vuotta taiteellisena johtajana toimiva Sigfridsson toteaa.

Tänä vuonna Korsholman Musiikkijuhlien aikana on järjestetty 28 konserttia. Ensi kesänä esityksiä on lähes saman verran. Kun esiintyjien kalenterit täyttyvät nopeasti tuo apua iso tuttavapiiri muusikoita. Saksassa asunut pianisti tuokin Pohjanmaalle parhaat kyvyt Keski-Euroopasta. Konsertteja järjestetään jälleen kerran kirkoissa ja kahvilloissa ja tuodaan lähelle ihmisiä.

- Helposti aina ajatellaan, että tämä on vain paremman väen elitististä hömpötystä. Pyrkimyksenä on tarjota hengenravintoa kaikille, Sigfridsson kertoo.