Lassila&Tikanojan roimista ylitöistä rikostutkinta

Enimmillään yhdellä työntekijällä oli vuodessa 1000 tuntia ylitöitä enemmän kuin laki sallii. Selvityksen mukaan lähes kymmenellä henkilöllä oli satojen tuntien ylityksiä.

Kotimaa
Lassila&Tikanoja-yhtiön auto yhtiön toimittilojen ulkopuolella.
Yle

Suomen suurimpiin kiinteistö- ja ympäristöhuoltoyhtiöihin kuuluvassa Lassila&Tikanoja-yhtiössä aloitetaan rikostutkinta. Poliisi epäilee, että yhtiössä on syyllistytty työturvallisuusrikokseen ja työaikarikkomukseen.

Yle Uutiset kertoi kesäkuussa, että työsuojeluviranomaisten tarkastuksessa Lassila&Tikanojasta on löytynyt roimia ylityksiä ylityötuntien määrissä. Enimmillään yhdellä työntekijällä oli vuodessa 1000 tuntia ylitöitä enemmän kuin laki sallii. Työsuojeluviranomaisten selvityksen mukaan yhteensä lähes kymmenellä henkilöllä Lassila&Tikanojan kiinteistöhuollossa oli huomattavia satojen tuntien ylityksiä ylityötunneissa vuoden 2011 aikana. Työsuojeluviranomaiset pyysivätkin jokin aika sitten poliisia aloittamaan yhtiöstä rikostutkinnan. Poliisi on tehnyt nyt omat selvityksensä ja Lassila&Tikanoja joutuu rikostutkinnan kohteeksi.

- Nämä ylitöiden ylitykset ovat niin suuria, että tällaisia ei juuri missään näe, sanoo Helsingin talousrikosyksikön johtaja Ilkka Koskimäki Yle Uutisille.

Poliisi epäilee, että ylitöiden tekeminen on vaarantanut työntekijöiden terveyden. Koskimäki ei suostu kertomaan, keitä varsinaisesti epäillään rikoksesta. Rikoksesta epäillään kuitenkin yli 10 henkilöä ja he kaikki työskentelevät esimiestehtävissä. Kesäkuussa Lassila&Tikaojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää totesi Yle Uutisille, että yhtiössä tehdyt ylityöt johtuvat runsaslumisesta talvesta.

Lassila&Tikanoja on pörssiyhtiö. Yhtiö ei ole tähän mennessä antanut rikostutkinnasta pörssitiedotetta.