Imatran kulttuurijuhlassa rakennetaan symbolisia siltoja

Imatra-päivän siltateema kumpuaa 120 vuotta palvelleesta Imatrankosken sillasta. Päivän päättävässä Taideyössä kyseenalaistetaan kiire.

Imatra
Ajantappajien teos Tapa aika ennen kuin se tappaa sinut.
Ajantappajien Tapa aika ennen kuin se tappaa sinut -teos kootaan lahjoituksina saaduista kelloista.

Imatra-päivä ja Taideyö uudistuvat tänä vuonna. Ensi viikon lauantaina varsinainen teema on Juhliva Imatra.

Samassa tapahtumassa monta vuosijuhlaa tänä vuonna viettävää. Esimerkiksi päivän avajaisissa kuullaan Vuoksen Mieslaulajia. Ryhmällä on nyt ikää arvokkaat 65 vuotta. Kaikkien tiedossa olevien juhlavuosien yhteissumma on 5161.

Imatrankoskella ja sen ylityksellä on juhlassa erityisrooli. Köysirata Imatrankosken yli valmistui 140 ja Imatrankosken silta 120 vuotta sitten.

- Silta on myös sisällöllinen teema. Miksei siltoja voisi ylittää muutenkin kuin vain imatralaisten kesken, eli myös vaikkapa lähialueiden suuntaan. Yhteisöllisyys on tärkeää, Imatran tapahtuma- ja markkinointisihteeri Antti Kuusi sanoo.

Ajatus siltojen ylittämisestä on innoittanut kehittämään perinteisen avajaiskulkueen rinnalle myös nuorten mopokulkueen ja vanhojen ajoneuvojen kulkueen. Samalla tehdään kunniaa 50-vuotiaalle legendalle, Imatranajoille.

Taideyössä hidastetaan elämää

Kolmatta kertaa järjestettävä Taideyö siirtyy Siitolan kartanomiljööstä Kulttuuritalo Virran tiloihin.

- Välillä pitää uudistua. Päivä noudattaa silti perinteitään, Antti Kuusi korostaa.

Vetovastuu on taiteilijatyöryhmä Ajantappajilla. Ajantappajat tekevät kiiren vastaista kampanjointia, mikä näkyy heidän teoksissaan.

- He kehottavat pysähtymään ja miettimään, miksi tehdään mitäkin ja onko stressi se, miten aikaa halutaan viettää.

Illan aikana tullaan näkemään myös mm. ulkomaalaisia vierailijoita ja paikallista tanssiosaamista. Runobaarissa voi istahtaa runojen äärelle.

Illan kruunaa perinteisesti konsertti ulkoauditoriassa.