1. yle.fi
  2. Uutiset

KuPS hyökkää Bursasporia vastaan

Kuopion Palloseura hakee vierasmaalia Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksen toisessa osaottelussa Turkissa. Joukkue lähtee illan peliin johtoasemissa voitettuaan kotiottelun 1-0.

urheilu
Sander Puri tekee maalin jalkapallo-ottelussa KuPS - Bursaspor.
Lehtikuva

KuPS pääsee taistelemaan parhaalla mahdollisella miehistöllä turkkilaista Bursasporia vastaan. Kaikki pelaajat ovat pelikuntoisia. Myös pari peliä huilannut hyökkääjä Ats Purje on jo kuntoutunut ja mukana illan ottelussa.

Päävalmentaja Esa Pekonen on tyytyväinen olosuhteisiin. Tiistaina Bursaan majoittunut joukkue on sopeutunut hyvin ja odottaa pääsyä pelaamaan. Lämpötila Turkissa on lähellä kolmeakymmentä astetta myös iltaisin, mutta Pekonen kertoo joukkueen pelanneen jo Israelissa vastaavissa ja jopa tukalammissakin lämpötiloissa.

- Toki se pistää vähän hikoiluttamaan, mutta ei se ole mitenkään ratkaiseva tekijä. Ei ole liian kuumaa.

Viesti kentällä kulkee ketjuna 

Pelaaminen turkkilaisen yleisön edessä ei joukkuetta sen kummemmin vaivaa. Pekonen toteaa, että usea pelaaja on kuitenkin pelannut jossakin vaiheessa uraansa vastaavilla areenoilla.

Parikymmentuhatpäisen yleisön mylvintä kuitenkin vaikuttaa kommunikaatioon kentällä. Ääni ei kanna kovin pitkälle vaihtopenkiltä pelaajille eikä pelaajilta toisille. Tilanteesta on keskusteltu pelaajien kanssa, miten viesti saadaan kulkemaan.

- No, kirjekyyhkysin, ei vaan se menee laitapelaajien, laitapakkien ja keskikenttäpelaajien kautta ja välitetään ketjuna viestiä eteenpäin. Ja tietysti tietyillä käsimerkeillä.

Höykkäystaktiikalla alusta asti

Illan otteluun KuPS lähtee johtoasemasta voitettuaan kotiottelun 1-0. Bursasporin joukkue on teknisesti erittäin hyvä.

Kentälle pitää saada aikaan pelon tasapaino.

Esa Pekonen

Pekosen mielestä Kuopion ottelusta opittiin se, että pelin alusta lähtien pitää uskaltaa hyökätä ja saada selvästi uhkaa vastustajan päähän. Kentälle pitää saada aikaan pelon tasapaino.

- Jos pelkästään puolustetaan, silloin hukka perii. Jos lähtee pelaamaan vaan 0-0 tulosta, on melkein mahdoton yhtälö, ei tule toimimaan.

Ottelu pelataan Bursa Atatürk- stadionilla kello 21.30 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi