1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

"Pissaava Phelps saisi porttikiellon maauimalaan"

Kaikkien aikojen menestyneimmällä olympiauimari Michael Phelpsillä ei ole asiaa Porin maauimalaan. Phelps ja uimarikollega Ryan Lochte ovat ilmoittaneet avoimesti pissaavansa uima-altaisiin.

urheilu
Ryan Lochte ja Michael Phelps.
Ryan Lochte ja Michael Phelps.Lehtikuva

- Jos Phelps tulisi maauimalaan, ja tekisi asiansa altaaseen, antaisin hänelle porttikiellon. Meillä on niin kirkas vesi, että sen huomaisi kyllä, jyrähtää 32 vuotta maauimalan vedenpuhtaudesta huolehtinut laitosmies Matti Ruisma.

Meillä on vesi niin kirkasta, että pissaaminen paljastuisi kyllä.

Maauimalan laitosmies Matti Ruisma

Maauimalan laitosmieheltä ei löydy ymmärrystä uimarien selityksille. Michael Phelps on todennut, ettei useamman tunnin uimatreeneissä jouda nousemaan välillä vessaan. Lisäksi olympiauimari luottaa uimaveden kloorin tekevän virtsasta harmitonta.

- Tottahan se on, että siellä semmoiset myrkyt jyllää, että puhdasta tulee. Mutta silti luulisi, että sen pienen tauon pystyisi pitämään, ettei tarvitse altaaseen laskea, Ruisma päivittelee.

Lapsille toki sattuu vahinkoja

Vuosittain Porin maauimalassa polskii yli 130 000 uimaria. Pääsääntöisesti ihmiset osaavat laitosmiesten mukaan pidätellä altaassa hyvin.

- En ole kenellekään joutunut antamaan porttikieltoa pissaamisen takia. Toki lapsille sattuu vahinkoja, mutta muuten kyllä ihmiset osaavat käyttää vessaa, Ruisma kiittelee.

Porin maauimalan vedestä otetaan viikottain laboratorionäytteitä. Tänä kesänä vesi on ollut esimerkillisen hyvin puhdistettua.

Lue seuraavaksi