1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Viileät yöt voivat yllättää Jurassic Rockissa festivaaliyleisön

Vaikka viikonlopuksi on luvattu aurinkoista keliä, syksy tekee tuloaan. Etenkin yö voi päästä yllättämään festivaalikansan. Tapahtumaan saapuvien kannattaa varata mukaan ainakin lämmintä ja käteistä.

Jurassic Rock vuosimallia 2010 Kuva: Yle / Lasse Laitinen

Jurassic Rockin yleisön on varauduttava mahdollisiin kylmiin öihin. Ilmatieteen laitos arvioi lämpötilan laskevan Mikkelissä viikonlopun öinä alle kymmeneen asteeseen.

Tapahtuman turvallisuuspäällikkö Kai Hiltunen muistuttaa, ettei festivaalialueelle kannata lähteä täysin tyhjin käsin.

- Järjestäjän puolelta emme pysty järjestämään mitään erityislämmitystä. Kannattaa siis varata lämmintä vaatetta mukaan. On kuitenkin tosiasia, että ollaan jo menossa elokuun puolella ja yöt ovat oikeasti aika kylmiä.

Hiltusen mukaan aiempinakin vuosina viileät yöt ovat päässeet yllättämään festivaalikansan. Tämä on näkynyt esimerkiksi Jurassic Rockin leirintäalueen nuotiopaikoilla. Mitä pidemmälle yöt ovat edenneet, sitä enemmän ihmisiä on kerääntynyt nuotioiden ympärille.

Omat sadevarusteet mukaan

Sadevarusteita ei Jurassic Rockissa ole kaupan. Hiltunen muistuttaa, ettei isoja sateenvarjoja saa muutenkaan tuoda alueelle.

- Sateenvarjot ovat meillä kiellettyjä. Ne ovat sen verran suuria, että ne estävät yleistä näkyvyyttä. Jos ne avataan ihmismeren keskellä, muut eivät näe selän takaa yhtään mitään.

Paras sadesuoja on Hiltusen mielestä kertakäyttösadetakki.

- Se on halpa, pieni ja hyödyllinen, eikä ole kenenkään tiellä. Onneksi säätiedotukset kuitenkin lupailevat vielä tällä hetkellä, ettei sadetta ole luvassa, Hiltunen huokaisee helpotuksesta.

Käteistä mukaan tapahtumaan

Festivaaleille kannattaa varata myös käteistä mukaan. Lähin automaatti löytyy pitkän matkan päästä Graanilta ja vaikka kortti käykin joissain maksupisteissä, yllätyksiä voi sattua.

- Käteistä kannattaa varata mukaan, koska yhteydet saattaa tökkiä. Käteiselle pääsee aina nopeiten eteenpäin asioissa, tapahtuman promoottori Jukka Holmstedt neuvoo.

Perustarpeet festivaalialueelta saa hankittua. Ruokakojuja ja vesipisteitä löytyy ympäri tapahtuma-aluetta. Korvatulppiakin saa hankittua paikan päältä, mikäli sellaisia sattuu tarvitsemaan.

Jos ongelmia sattuu, henkilökunta avustaa parhaansa mukaan. Järjestyksenvalvojia työskentelee tapahtuman aikana 160 henkilöä, ensiapupuolelta löytyy parhaimmillaan 12 ensihoitajaa. Hänän iskiessä apua neuvotaan pyytämään rohkeasti.

Hyvä festivaalimieli kannattaa tuoda myös mukanaan.

- Kun pitää huolta omista kavereistaan ja rakentaa yhdessä hyvää festivaalihenkeä, niin sillä pääsee jo pitkälle, Hiltunen hymyilee.