Annoskateus uhkaa Oulun päiväkodeissa

Yhdistyvien Oulun kuntien päivähoidon siirtyminen Oulun järjestettäväksi on aiheuttanut mielenkiintoisen lieveilmiön. Lämpimien aterioiden karsiminen kahdesta yhteen ja toisten lasten omat eväät ovat saaneet päiväkotien ruokapöydissä aikaan annoskateutta.

päivähoito
Lapsi syö puuroa pöydän ääressä.
YLE

Oulun seudun kuntien päivähoidon yhtenäistäminen ei ole sujunut aivan ongelmitta. Esimerkiksi Oulunsalon vuoropäiväkodissa on uhkana annoskateus.

Elokuun alusta lähtien päiväkodeissa on tarjottu päivällinen vain niille lapsille, jotka ovat hoidossa pitempään kuin kello 18:aan. Nyt osa lapsista joutuu seuraamaan syömistä vierestä ja osalle vanhemmat tuovat mukana eväät.

Osassa uuden Oulun kuntia vuoropäivähoidossa oleville lapsille on aiemmin tarjottu päivässä kaksi lämmintä ateriaa, nyt aterioita on yksi.

Muut kunnat Oulun malliin

Oulu otti liitoskuntien päivähoidon vastuulleen elokuun alussa, jolloin eri käytännöt yhtenäistettiin Oulun mallin mukaisiksi.

- Oulussahan on ollut jo useamman vuoden, että kokopäivähoitomaksuun kuuluu joko aamupala, lounas, välipala tai välipala, päivällinen ja iltapala, kertoo varhaiskasvatuksen eteläisen alueen palvelupäällikkö Irja Knuuti.

Lounas ja päivällinen ovat Oulun päiväkodeissa vaihteohtoisia ja ongelma koskee lähinnä jatketun aukioloajan yksiköitä.

- Päivällinen syödään kello 18 jälkeen ja siihen mennessä lapset ovat yleensä lähteneet paitsi näissä jatketun aukioloajan yksiköissä, Knuuti kertoo.