1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Ujo Nyyti avaa Rauman kaupunginteatterin syksyn

Rauman kaupunginteatterin syyskausi tarjoaa kolme ensi-iltaa. Ensi-iltojen lisäksi luvassa on runsaasti vierailuja.

Kuva: Antti Laakso / Yle

Rauman Kaupunginteatterin syyskauden ensimmäinen ensi-ilta on 16. elokuuta aloittava Tove Janssonin lastenklassikko Kuka lohduttaisi Nyytiä?

Näytelmän suomennos on akateemikko Kirsi Kunnaksen ja esityksen on ohjannut Kirsi-Kaisa Sinisalo. Musiikin on säveltänyt Perttu Suominen. Näytelmä kertoo yksinäisyydestä, riittämättömyydestä, pelosta ja sen voittamisesta, kun ujo Nyyti rohkaistuu ja uskaltaa ystävystyä kaihoisan Tuitun kanssa.

- Tämä  on lastenkulttuurin kivijalkoja ja sen teemat koskettavat kaikkia, perustelee valintaa Rauman kaupunginteatterin johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Syksyssä myös kaksi komediaa

Syyskuun 1. päivä ensi-iltansa saa Marie Jonesin kirjoittama ja Petteri Sallisen ohjaama komedia Kiviä taskussa. Yleisö pääsee seuraamaan Timo Julkusen ja Jerry Mikkelisen tähdittämää näytelmää jo etukäteen avoimessa harjoituksessa tiistaina 21. elokuuta klo 18.00–19.00.

- Roolileikeillä pelaava näytelmä on löytänyt tiensä ihmisten sydämiin. Helsingin kaupunginteatterissa sitä on esitetty jo kymmenisen vuotta.

Syksyn kolmas ensi-ilta on musiikkikomedia _Iltatähti 1_8. lokakuuta. Näytelmä sijoittuu parhaat päivänsä nähneeseen vanhainkotiin. Esitys sisältää parikymmentä elokuvista tai radiosta tuttua ja suosittua musiikkinumeroa 1930–1980 -luvuilta. Raila Leppäkosken käsikirjoittaman Iltatähden sovituksen ja ohjauksen tekee Sarianne Paasonen.

- Tämä on Leppäkosken Ryhmäteatterille 90-luvulla tekemä menestysnäytelmä, jota on nyt päivitetty tähän päivään.

Syksyn kaikki vierailunäytelmät esitetään Rauma-salissa. Vierailuista _Kalevala _on jo lähes loppuunmyyty.