1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Esko-Juhani Tennilä

Esko-Juhani Tennilä lähtee ehdolle kunnallisvaaleissa

Konkaripoliitikko, ex-kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä lähtee syksyn kuntavaaleissa Vasemmistoliiton ehdokkaaksi Rovaniemellä.

Kuva: YLE / Jyrki Lyytikkä

Tennilän mukaan nykyisessä kansainvälisessä taloudellisesti epävarmassa tilanteessa on pidettävä huoli siitä, että myös ihmistä lähellä olevista asioista pidetään hyvää huolta. Tennilä haluaa katsoa päältä, että niin myös käy.

Päätös ehdokkuudesta oli Tennilälle helppo.

- Se on ihan selvä asia. Menneestä valtuustokaudesta on jäänyt hyvä mieli. Valtuustossa on ollut mukavaa. Rovaniemen valtuusto on ollut yhteistyökykyinen. Olemme pystyneet viemään asioita eteenpäin yhteisesti, Tennilä sanoo.

Tennilä perustelee ehdokkuuttaan myös sillä, että hän ei halua jatkossa kommentoida politiikkaa pelkkien kolumnien kautta.

- Kolumnisti on äkkiä sivullinen, joka viisastelee. Politiikka on vaativaa ja vaikeaa. Käytäntöä on hyvä olla katsomassa paikan päällä.

Politiikalle löytyy jatkossa enemmän myös aikaa.

- Nyt on aikaa enemmän kuin eduskuntaikoina, jolloin Helsingiin lähdettiin tiistaiaamuna ja sieltä tultiin takaisin perjantaiaamuna. Nyt ollaan paikan päällä pääsääntöisesti, Tennilä sanoo.