1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kyyhkylinnut

Kyyhkyt tänään hölmöimmillään

Kyyhkyskausi on avattu kaksijakoisissa tunnelmissa. Saalista riittäisi, mutta linnut saattavat ruokailla metsissä viljapeltojen sijaan. Perjantaina sään pitäisi olla metsästäjien puolella.

kyyhkylinnut
Sepelkyyhky metsässä
Jarmo Grönros

Perjantaina alkaneesta kyyhkynmetsästyksestä odotetaan haasteellista. Pohjois-Karjalassa kyyhkykanta on hyvä. Riistanhoidonneuvoja Reijo Kotilainen kertoo, että huono sää vaikeuttaa metsästyksestä, sillä kyyhky välttää lentämistä kovassa tuulessa ja sateessa.

Lisäksi metsissä on runsaasti mustikkaa ja linnut voivat ruokailla huonolla säällä myös metsissä. Kotilaisen mukaan viljat ovat muutaman viikon myöhässä ja sekin pitää kyyhkyparvet poissa pelloilta.

- Kyyhkyn metsästyksen kannalta ensimmäinen päivä on tärkein, koska silloin linnut ovat normaalia hölmömpiä. Toisena päivänä kyyhkyt jo muistavat mihin ei kannata mennä syömään, hymyilee riistanhoidonneuvoja Reijo Kotilainen.

Vuonna 2011 saalismäärä oli Pohjois-Karjalassa noin 20 600 lintua. Valtakunnassa viimevuotinen saalismäärä nousi yli 230 000 lintuun, ja siten sepelkyyhkystä on tullut maamme suosituinta riistaa sinisorsan ohella.

Lue seuraavaksi