1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kyyhkyjahti aloittaa metsästyskauden

Sepelkyyhkyä tavataan lähes koko maassa. Viljojen viivästyneen kypsymisen vuoksi kyyhkyt ovat vielä metsissä syömässä mustikoita.

Kotimaan uutiset
Sepelkyyhky metsässä
Jarmo Grönros

Sepelkyyhkyn metsästys alkaa perjantaina ja avaa jälleen metsästyskauden. Suomen riistakeskuksen mukaan kyyhkykanta on runsas ja kestää metsästystä hyvin.

Sepelkyyhkyä tavataan lähes koko maassa. Riistakeskus muistuttaa, että kyyhkynmetsästys vaatii huolellista ennakkovalmistautumista, koska sekä lintujen käyttäytymistä että kyyhkyjen ravinnon kypsyntää täytyy seurata.

Loppukesällä sepelkyyhkyt ovat normaalisti metsissä syömässä mustikoita. Viljojen ja herneen kypsyttyä kyyhkyt siirtyvät pelloille ja ruokamaille. Kuluva kesä on ollut kolea ja sateinen, minkä vuoksi kyyhkyjen ravinto pelloilla ei ole kypsynyt normaaliaikaan. Kyyhkyt ovat vielä metsissä syömässä mustikoita, joita on paikoitelleen runsaasti.

Metsästys aloitetaan monilla alueilla vasta viikonloppuna

Riistakeskus ennakoi metsästyksen avajaisista hiljaista. Metsästys aloitetaan monilla alueilla vasta viikonloppuna.

Pelloilla, joilla sato on korjaamatta ei saa liikkua ilman viljelijän lupaa. Riistakeskus suosittelee noutavan koiran käyttöä, koska koira löytää ammutut linnut helposti myös peitteisestä maastosta.

Osalla sepelkyyhkyjä on alkukaudella vielä poikasia. Metsästys tulisi kohdistaa aluksi parveutuneisiin yksilöihin.

Viime vuonna sepelkyyhkyn saalismäärä oli yli 230 000 lintua. Sepelkyyhky on maamme suosituin riistalintu sinisorsan ohdella.

Lue seuraavaksi