Tero Pitkämäen mitalivalvojaisiin kutsutaan koko maakunta

Suomen keihäsmiehet kilpailevat lauantai-iltana olympiamitaleista. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden mitalivalvojaisissa katsotaan Ylen lähetystä, saadaan terveisiä Hannu Kankaalta Lontoosta ja tietysti jännitetään Tero Pitkämäen puolesta. Nurmo-hallille kutsutaan koko maakunta mukaan.

urheilu
Tero Pitkämäki
Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Tero Pitkämäki on valmistautunut EM-kisoihin harjoittelemalla normaalia tiukemmin.YLE / Mari Latva-Karjanmaa

Seinäjoen seudun urheilijoissa on vuosien varrella järjestetty monia mitalivalvojaisia ja mitalijuhlia seuran urheilijoiden menestyessä kotimaassa ja maailmalla. Seuraa edustavan Tero Pitkämäen heittoja Lontoon olympialaisissa kokoonnutaan jännittämään lauantai-iltana Nurmo--hallille.

- Alamme rakentaa kisakatsomoa jo viiden aikaan iltapäivällä. Nuorille on järjestetty vähän ohjelmaa Nurmo-hallin pihalle ja tietysti sitten kokoonnumme seuraamaan Ylen kisalähetystä illalla isolta screeniltä, kertoo mitalivalvojaisista seuran puheenjohtaja Ari Pölkky.

- Teron pitkäaikainen valmentaja Hannu Kangas on luvannut antaa valvojaisväelle viime hetken tunnelmat Lontoosta puhelimitse, Pölkky jatkaa.

Muistamisten aika myöhemmin

SSU:n valvojaisissa keskitytään lauantaina kisalähetyksen seuraamiseen ja Pitkämäen tsemppaamiseen mahdollisimman hyvään suoritukseen.

- Me kannustetaan Teroa, oli heitto sitten millainen vaan, lupaa seuran puheenjohtaja Ari Pölkky.

Seinäjoen seudun urheilijoissa menestyneelle keihäsmiehelle on keksitty aiempien voittojen myötä monenlaisia lahjoja.

- Nyt lahjoja ja muistamisia ei vielä ole mietitty, niiden aika on sitten, kun on ensin jännitetty tämä kilpailu ja nähty, miten siinä käy, sanoo Ari Pölkky.