Mitt Romney vaikeuksissa houkutellessaan latinoja äänestämään

Republikaanien presidenttiehdokas Mitt Romneylle povataan ennätyksellisen heikkoa kannatusta Yhdysvaltain latinojen keskuudessa. Romneyn on saatava laaja kannatus valkoisilta äänestäjiltä pärjätäkseen istuvalle presidentille Barack Obamalle.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa latinotaustaisten äänestyskäyttäytyminen mietityttää presidentinvaaliehdokkaita. Republikaanien ehdokas Mitt Romney ei ole suosittu latinojen keskuudessa. Tuoreimpien mielipidemittausten valossa näyttää, että hän tulee saamaan ennätyksellisen vähän latinojen ääniä marraskuun presidentinvaaleissa.

Washington Post -sanomalehdessä julkaistujen asiantuntija-arvioiden mukaan tiukoista maahanmuuttokannoistaan tunnetun Romneyn kannatus voi jäädä noin 22 prosenttiin latinojen äänistä. Esimerkiksi John McCain keräsi 31 prosentin kannatuksen latinoilta viime presidentinvaaleissa 2008.

Yhdysvaltain suurin espanjankielinen televisiokanava Univision povaa mielipidemittausten perusteella istuvalle presidentille Barack Obamalle liki 67 prosentin kannatusta latinojen keskuudessa. Määrä oli kutakuinkin sama Obaman voittaessa vaalit 2008.

Republikaaniehdokkaat ovat aiemmin saaneet latinoilta kannatusta. George W. Bush keräsi 44 prosenttia latinojen äänistä vuoden 2004 presidentinvaaleissa. Myös esimerkiksi vanhemman George Bushin ja Ronald Reaganin saamat äänimäärät ovat olleet 30 prosentin tietämissä.

Romneyn kannatus uhkaa nyt jäädä Bob Dolen tasolle. Dole sai 21 prosenttia latinojen äänistä vuonna 1996.

Televisiokanava NBC:n, talouslehti Wall Street Journalin ja espanjankielisen Telemundo-tv-kanavan teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan Romney saisi 23 prosenttia latinojen äänistä, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Latinot ovat Yhdysvaltain nopeimmin kasvava väestönosa.