Oma taekwondo-seura palkitsee Mikkosen

Turkulainen Budokwai Taekwondo -seura on iloinnut edustajansa Suvi Mikkosen menestyksestä Lontoon olympialaissa. Mikkosen tuoman näkyvyyden uskotaan tuovan lajin pariin lisää uusia harrastajia.

taekwondo
Suvi Mikkonen
Lehtikuva

Seuran tiloissa tunnelma oli torstaina korkealla, kertoo Budokwai Taekwondo -seuran lajivastaava Jarkko Mäkinen. Seuran kisakatsomossa kävi päivän aikana toista sataa ihmistä, laskeskelee Mäkinen.

- Suvin suoritus oli loistava ja tunnelma oli eilen kerrassaan mahtavaa. Sitä on vaikea kuvailla lyhyesti. Tehtiin taekwondo-historiaa, ja kun sen tekee vielä omaa seuraa edustava jäsen, niin aina vaan parempi.

Jarkko Mäkinen kertoo, että Suvi Mikkonen tulee Suomeen ja Turkuun Lontoosta heti päätöstilaisuuden jälkeen. Turussa järjestetään viikon päästä suuri taekwondo-festivaali, johon on tulossa osallistujia yli 20 maasta.

- Festivaaleilla juhlistamme Suvia, kertoo Mäkinen.

Näkyvyys tuo lisää harrastajia

Turkulainen Budokwai Taekwondo -seura on Suomen suurin taekwondoseura. Mikkosen suoritus olympialaisissa ja lajin näkyvyys tuovat varmasti lisää uusia harrastajia myös Turkuun, pohtii lajivastaava Jarkko Mäkinen.

- Vaikka olemme jo nyt iso seura, niin kyllähän eilinen näkyvyys oli jotain aivan muuta, mihin olemme koskaan tottuneet. Eivätköhän ne kävijämäärät lähde tästä kasvamaan.