1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Mitä ajattelet turkistarhauksesta?

Näyttelijäpariskunta Satu Silvo ja Reidar Palmgren ovat mukana eläinsuojeluyhdistysten kampanjassa kieltää turkistarhaus Suomessa kokonaan. ”Eläinten pitäminen häkeissä puhtaasti eliittitarpeiden tuottamiseksi on eettisesti täysin kestämätöntä”, Palmgren perustelee. Pitäisikö kieltää turkistarhaus Suomessa kokonaan? A-studion reportaasi aiheesta TV1 13.8. klo 21.00.

Silvo ja Palmgren siirsivät tarhalla ketunpentuja kasvatushäkkeihin. Kuva: Yle

Parhaillaan ympäri Suomen kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan turkistarhauksen lopettamista. Aloite päätyy eduskunnan käsittelyyn, jos 50 000 ihmistä allekirjoittaa sen marraskuuhun mennessä.

Pohjalainen turkistarhaaja Erik Snellman uskoo, että monet allekirjoittajista eivät tunne alaa ja sen taloudellista merkitystä. Turkistarhaajistakin vastustajilla on väärä kuva:

”Niiden, jotka menevät tällaiseen mukaan pitäisi tulla käymään ja katsomaan, millaista meillä on ja tavata  meitä ihmisinä, usein luullaan että me ollaan tyranneja, tunteettomia, mutta me olemme lämpimiä ihmisiä ja pidämme jopa vastustajista”, Snellman sanoo.

Hän kutsuu Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin katsomaan, millaista tarhalla oikeasti on. Muuttaako vierailu mitenkään heidän ajatuksiaan?

A-studion (13.8.) reportaasi turkistarhausta vastustavien Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin ensi vierailusta varjotaloihin. Toimittaja Anne Ali-Hokka.