Helvetin enkeleillä tonttiriita Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupungin ja Hells Angels MC Carelian tonttikiistaa käsittelee seuraavaksi Korkein hallinto-oikeus. Kaupunki ei ole suostunut ottamaan kiinteistöyhtiön asemakaavamuutosta käsittelyyn.

Kotimaa
Hells Angels MC Carelia
Yle

Moottoripyöräjengi Helvetin Enkeleiden Lappeenrannan Hyrymäessä olevaa tonttia koskeva asemakaavavalitus on siirtynyt korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyyn.

Kouvolan hallinto-oikeus hylkäsi kesällä Kiinteistöyhtiö Oy Lappeenrannan Viistokatu 8:n valituksen. Yhtiö valitti edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, koska se katsoo Lappeenrannan kaupungin kohtelevan kiinteistönomistajia eriarvoisesti.

Kiinteistöyhtiön asiamies kiistää valituksessa, että moottoripyöräjärjestö olisi asianosainen. Hänen mukaansa Mc Carelia on vuokralaisena yhtiön tiloissa.

Ei hallia rikollisjärjestölle

Kiinteistöyhtiö haki asemakaavamuutosta rakentaakseen Lappeenrannan Hyrymäkeen pienteollisuushallin.

Kaupunginhallitus ei kuitenkaan ottanut asiaa käsittelyyn, sillä poliisi liitti kiinteistöyhtiön toimintaan rikollisjärjestöksi luokitellun Hells Angels MC Carelian.

Hallinto-oikeuden kesäkuisen päätöksen mukaan kaupunki toimi harkintavaltansa rajoissa.

Lappeenrannan kaupunginhallitus päättää lausunnosta KHO:lle kokouksessaan maanantaina. Kaupunki katsoo, että valitus on aiheeton.