1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kirjallisuus

Trukkikuski kuokkavieraana kirjailijoiden bileissä

Jarkko Laine on trukkikuski, jonka toinen fantasiakirja julkaistaan elokuussa. Lahtelainen tatuointiliike juhlisti aikoinaan esikoiskirjan julkaisua nakuttamalla kirjailijan käsivarteen ilmaisen tatuoinnin.

kirjallisuus
Jarkko Laine
Yle

Lahtelainen Jarkko Laine on saavuttanut 30 ikävuoden rajapyykin, mutta mustan myssyn alla takkuaa yhä vaalea rokkikuontalo ja kasvoja koristaa lävistys.

Laine on kahden pienen lapsen isä, joka on nyt ollut vuoden verran työttömänä. Tuhkametsän salaisuuden julkaisemisen jälkeen jatkon kirjoittaminen sujui sutjakasti. Siitä huolimatta, että osa pilkkusäännöistä on yhä hakusessa.

- Olen lukenut useampaankin kertaan kaksi omaa kirjaani niitä korjaillessani. Mitään muuta kirjaa en ole vieläkään ehtinyt eläessäni lukea, naurahtaa Jarkko laine.

Nordbooksin julkaisema Tuhkametsä sekasorron vallassa jatkaa fantasiatarinaa synkempään suuntaan. Kirjassa ihmisten seikkailut peikkojen ja kummajaisten maailmassa jatkuvat.

Jarkko Laine on vieraillut kouluissa ja kirja-alan tapahtumissa puhumassa esikoisestaan. Kirjasta on tullut sekä hyvää että huonoa palautetta. Kritiikeissä moitittiin ykkösosaa siitä, että tekstissä on liikaa toistoa.

- Sanoja ei ole liikaa käytettävissä, joten pakkohan samoja sanoja on välillä sinne laittaa. Kakkososassa olen yrittänyt karsia toistoa.

Huumetarina sijoittuu Lahteen

Parhaillaan Laine naputtelee huumeiden käyttämisestä kertovaa kirjaa Piikki hihassa - ikuisesti sinun. Lahteen sijoittuva tarina on tekijänsä mukaan synkkä ja rankka, mutta toisaalta opettavainen.

Jarkko Laine unelmoi aikanaan rokkijumaluudesta, ja rokkipiireissä kaikenlaiset aineet ovat perinteisesti olleet osalle sankareista hyvinkin tuttuja. Onko kirja omaelämäkerrallinen?

- Jutut eivät ole tapahtuneet minulle. Olen kuullut tositarinoita, joita käytän kirjassa, mutta suurimmaksi osaksi tarina on keksitty.

Rikkaudet antavat odottaa itseään

Alun perin Jarkko Laine kirjoitti kirjan rikastuakseen, mutta kuvitelmat runsaista ansioista karisivat nopeasti. Fantasiatarinat eivät ole myyneet valtavia määriä, joten vaurastuminen kirjoittamisella on yhä ainoastaan haave.

Nyt Laine elää lähinnä työttömyyskorvauksilla, mutta aikoo palata varastoon töihin heti, kun pesti löytyy.

- Unelmistani en ole luopunut. Ehkä joskus syntyy niin kova kirja, että ei tarvitse mennä enää töihin.

Lue seuraavaksi