Jo 27 otettu kiinni Olkiluodon mielenosoituksessa

Mielenosoituksen järjestäjien mukaan paikalla on noin sata mielenosoittajaa. Poliisin mukaan jotkut mielenosoittajat ovat kahliutuneet ketjuihin ja pyrkivät tukkimaan teitä.

Kotimaa
Poliisi pidättää mielemosoittajia valtatie kahdeksalla.
Poliisit ottivat kiinni mielenosoittajia Olkiluodossa lauantaina.Joona Haarala / Yle

Poliisi on ottanut tänään kiinni yhteensä 27 ydinvoimaa vastustavaa mielenosoittajaa Olkiluodossa. Valtaosa mielenosoittajista on poliisin mukaan jo päästetty vapaaksi.

Kiinniotetut mielenosoittajat on viety Porin ja Rauman poliisiasemille, missä heitä on sakotettu ja kuulusteltu. Poliisin mukaan mielenosoittajia epäillään pääsääntöisesti niskoittelusta.

Porin poliisin ylikomisario Lars Grönroos kertoo, että jotkut vapaaksi päästetyistä mielenosoittajista ovat palanneet saman tien Olkiluotoon jatkamaan mielenosoitusta.

Hänen mukaansa jotkut mielenosoittajat ovat myös kahliutuneet ketjuihin ja pyrkivät näin tukkimaan teitä.

Poliisin ja järjestäjien arvion mukaan Olkiluodossa oli iltapäivällä noin sata mielenosoittajaa. Olkiluoto Blockade -nimisen tapahtuman on määrä päättyä tänään lauantaina viiteen mennessä, kertoo poliisi.

Paikalla olevan Ylen toimittajan mukaan poliisin on tuonut mielenosoituksen lähistölle bussin.

Mielenosoittajat pyrkineet tukkimaan teitä

Mielenosoitus alkoi poliisin mukaan aamuviideltä siten, että Olkiluodontielle johtava Sorkanmaantie oli tukittu kolmella kaadetulla puulla. Poliisi raivasi tien ja otti kiinni kolme henkilöä epäiltynä vaaran aiheuttamisesta.

Yle Uutisten haastattelemat mielenosoittajat kiistävät puiden kaatamisen. Poliisi tutkii asiaa.

Puoli seitsemän aikaan niin ikään Olkiluodontielle johtavalta Sohantieltä otettiin kiinni viisi henkilöä, jotka yrittivät estää tien käytön.

Valtatie 8:lta on lisäksi otettu kiinni 14 mielenosoittajaa, jotka eivät lopettaneet tientukkimisyrityksiään poliisin kehotuksista huolimatta.

Aamupäivällä poliisi kertoi mielenosoittajia olevan paikalla joitain kymmeniä.

Mielenosoittajia edustava Valpuri Talvitie kertoo, että heidän tarkoituksenaan on kertoa, että ydinvoima on kallis tapa tuottaa energiaa. Olkiluoto Blockade on hänen mukaansa avoin verkosto, johon ydinvoiman vastustajat voivat liittyä.

Poliisi on osoittanut mielenosoittajille tienlevennyksen mielenosoituspaikaksi. Talvitie ei sulje pois mahdollisuutta, että alueen teitä yritettäisiin sulkea tänään vielä uudelleen. Talvitien mukaan poliisi on käyttäytynyt paikalla asiallisesti.

Yksi mielenosoittajista loukkaantui hieman, kun poliisi poisti paikalta toisiinsa kytkeytyneiden ihmisten ryhmää, Talvitie kertoo.