1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jurassic Rockissa tunnelma huipussaan koleista säistä huolimatta

Festivaaliyleisö jaksoi antaa kaikkensa vielä perjantaina puolenyön jälkeen aloittaneen PMMP:n keikallakin.

Kuva: Yle / Juho Liukkonen

Koleat säät eivät pilanneet festivaalihenkeä kuudetta kertaa järjestettävissä Jurassic Rockeissa. Yleisö rantautui lavojen eteen odottamaan esiintyjiä jo reilusti ennen keikkojen alkua. Monet keskustelivat lavan edessä intoutuneesti suosikkiartisteistaan jopa tuiki tuntemattomien kanssa.

Myös tapahtuman promoottori Jukka Holmstedt kertoo olevansa tämän vuoden Jurassic Rockiin tyytyväinen.

- Eilinen meni oikein hyvin ja lupsakasti. Tyytyväinen pitää olla, kun ei mikään hirveän kesäinen kelikään ollut. Tässä mielessä eilinen meni jopa yli odotusten.

Jurassic Rockissa kävi 6700 kävijää perjantaina. Holmstedt uskoo, että ainakin sama määrä saapuu paikan päälle myös tänään lauantaina.

Viime vuonna Jurassic Rockissa tehtiin kävijäennätys noin 20 000 kävijällä. Näihin lukuihin ei tänä vuonna päästä. Holmstedtin mukaan kukaan ei kuitenkaan odottanut uutta kävijäennätystä.

- Esiintyjien puolesta tämä oli hankala vuosi. Esiintyjien hankkimiseksi jouduttiin tekemään huomattavasti enemmän töitä kuin aiempina vuosina, Holmstedt kertoo.

Tapahtuma sujunut pääsääntöisesti rauhallisesti

Etelä-Savon poliisilaitoksen mukaan tapahtuma on edennyt rauhallisesti. Muutamia häiriötapauksia lukuunottamatta ongelmia ei ole esiintynyt.

Poliisi kertoo kirjanneen ainoastaan yhden rikosilmoituksen pahoinpitelyyn liittyen.

Poliisin tietoon ei ole tullut, että tapahtuma olisi aiheuttanut ongelmia tai suurempia ruuhkia liikenteelle.

Lauantain aikataulussa muutoksia olympialaisten takia

Lauantain pääesiintyjä Tinie Tempah aloittaa poikkeuksellisesti päälavan ohjelman, koska hänet on lennätettävä vielä esiintymispäivänään Jurassic Rockista Lontoon olympialaisiin.

- Tiniella tulee kiire lähtö Lontooseen. Meille tuli pyyntö, että hänet täytyy lennättää helikopterilla Mikkelistä Helsinki-Vantaan lentokentälle, Holmstedt kertoo.

Alunperin Tinie Tempahin oli määrä esiintyä päälavalla vasta myöhemmin. Aikatauluvaihdosten vuoksi Jurassicin Lauantaidiscon, Jukka Poika & Sound Explosion Bandin ja Kaija Koon soittoaikataulut vaihtuvat. Myös DUOn aikataulu muuttuu aikasemmaksi.