1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Perhe puuhaa yllätystä olympiamitalistille

Pielaveden Sammon keihäänheittäjä, olympialaisten pronssimitalisti Antti Ruuskanen palaa kotimaahan tänään maanantaina. Ruuskasen perhe ja tyttöystävä suunnittelevat pientä yllätystä mitalistille.

Kuva: Lehtikuva

Lontoon olympialaisten keihäänheiton pronssimitalisti, Pielaveden oma poika Antti Ruuskanen palaa tänään Suomeen.

Ruuskasen perhe ja tyttöystävä Tuula Moilanen aikovat yllättää olympiamitalistin menemällä häntä vastaan lentokentälle Helsinkiin.

- Antti on ollut Lontoossa yksin, valmentajakaan ei ole ollut mukana eikä lähipiiriä ollenkaan. Siksi suunnittelimme tällaista yllätystä, kertoi Helsingin reissulle valmistautuva Antti Ruuskasen äiti Aulikki Ruuskanen Pielavedeltä maanantaiaamuna.

Äidin mukaan pojan olympiapronssia on sulateltu Jylhän kylän kotitalossa mutta saavutuksen merkitys ei ole vieläkään täysin valjennut.

- Kyllä se sellainen paukku oli, ettei sitä vieläkään tajua. Mukavalta tuntuu, koska Antti on haaveillut olympiamitalista pienestä pojasta lähtien, Aulikki Ruuskanen iloitsee.

Perhe ei ole ollut mitalistiin yhteydessä kilpailun jälkeen.

- Hänellä on ollut puhelin tukossa puheluista ja viesteistä. Lähtiessä tuumasimme vain, että tee parhaasi, et ole sen huonompi kuin muutkaan.

Jännitys kävi äidille liian suureksi

Aulikki Ruuskanen kertoo, että lauantain keihäsfinaalissa jännitys oli huipussaan.

- Se oli minulle liian jännä tilanne, joten lähdin ulos odottelemaan viimeisen kierroksen ajaksi. Kävelin pihalla pimeässä, ja sain välillä tilannetietoja oven raosta. Yhtäkkiä tuli hiljaisuus ja ajattelin, että siinä meni pronssi ja neljäs ja viideskin sija, äiti muistelee jännittäviä hetkiä.

Antin isoveli tuli siinä sanomaan, että saat kohta syytteen kotirauhan rikkomisesta.

Aulikki Ruuskanen

- Sitten Tuula riäkäs sisällä, että pronssia tuli. Minäkin karjasin pihalla niin hirveästi, että naapurin koirat rupesivat haukkumaan. Antin isoveli tuli siinä sanomaan, että saat kohta syytteen kotirauhan rikkomisesta, nauraa Aulikki Ruuskanen.

Äiti uskoo, että olympiamitalistilla riittää kiireitä tänä syksynä.

- Varmasti joitakin kahveja juodaan ja kisojakin on vielä jäljellä. Sitten alkaa metsälinnun ja hirven metsästys ja kalahommistakin Antti on innostunut. Varmaan Antti palaa töidenkin pariin jossakin vaiheessa, Anttihan on kouluttautunut hierojaksi, äiti Aulikki kertoo.